dinsdag 28 oktober 2014

MICHEL WIL GRAAG ANDERE BOMEN VOOR ZIJN HUIS


Sinds Michel Bechaouch tweeënhalf jaar geleden buurtcentrum de Beijumkorf vaarwel zei en gepensioneerd raakte, heeft hij alle tijd om zich met z'n leefomgeving bezig te houden. Hij ruimt regelmatig troep op, en ook is hij erg betrokken bij Winkelplein West. Geen wonder, hij woont aan het plein en kijkt er op uit.
Afgelopen vrijdagmiddag: "Ik zou willen dat die lelijke bomen hier verdwijnen, ze zien er zo naargeestig uit en je wordt er helemaal niet vrolijk van." Zou het met de herfstperiode te maken hebben? De blogger keek naar boven en zag louter kale takken. Zie afbeelding rechts, klik groter. Pas over een half jaar zal er weer blad aan de bomen komen. "Ik heb liever dat ze de boompjes die achterop het plein voor de vijver staan hier gaan neerpoten, die zien er veel sfeervoller uit."Smaken verschillen, maar je moet de bejaarde Beijumer toegeven dat er weinig kraak en smaak aan de bomen voor z'n huis zit. Vier tot vijf meter kale palen met daarbovenop wat takken die alle kanten op groeien.

Bekijk bovenste foto, aan weerzijden van het hoofd van mijnheer Bechaouch staan op de achtergrond bij de vijver kleine boompjes met vanaf anderhalf meter hoogte alleen maar groen. "Ja, die wil ik hier graag hebben, dat lijkt toch veel beter, het kleedt het plein veel prettiger aan als ze ook aan deze kant, voor mijn huis komen te staan."

Laat Michel maar schuiven. Zo lang als hij strijdbaar blijft kan Beijum veel plezier aan hem beleven. Waarom geen palmbomen op het plein? Hij heeft het er verder naar z'n zin, zie ook nog eens dit blogbericht.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

De prachtige grote bomen hebben een schitterende monumentale funktie. Ze weerspiegelen dat Beijum niet meer in de kinderschoenen staat en al een bepaalde historie vertegenwoordigt. Grote bomen stralen rust en sereniteit uit. Ze zijn het spirituele symbool van wijsheid.

Anoniem zei

NAIT SOEZEN, Pensionado!

Bert Wijnholds zei

Het is inderdaad wel een beetje deprimerend om op die kale bomen uit te kijken. Ik zou er ook liever andere neerzetten, die langer in blad staan.

Anoniem zei

De meeste bomen verliezen in de herfst hun blad, vanwege een natuurlijk proces. Gaan we ons nou ook nog zitten ergeren dat de bomen daar kaal van worden ?
Enne......wanneer je zo klein bent, dan lijken die bomen inderdaad nogal hoog.

Anoniem zei

Denk dat het eerder andersom is de bomen zijn zat van Michel ,wie niet lief tegen bomen en planten is laat eerder zijn blad los .

Anoniem zei

Het is niet erg dat ze kaal worden, het is alleen zo vroeg.

Anoniem zei

Anon 14.46 heeft helemaal gelijk. De bomen zijn zat van Michel, want hij wordt ook kaal. Tenminste aan de bovenkant. Hoe het met de stam of wortel zit, weten we natuurlijk nog niet.

Anoniem zei

Je moet de bomen vaker gaan knuffelen Michel en ze niet gaan dwarsbomen.

Anoniem zei

En per slot verkleurt na
verloop van tijd niet alleen bij een boom de begroeiing van onderen om de wortel.

Anoniem zei

Beijum is een verouderende nieuwbouwwijk. En daarmee bereiken de bomen ook een zekere leeftij; volgroeid, maar nog hartstikke vitaal. Laten staan die bomen; oud hout is schaars.
Kijk naar Kardingeplas-omgeving, waar ook veel oud hout is verdwenen ten behoeve van jonge sprietjes. Wat een verschrikkelijke leegte.

Anoniem zei


pal voor mijn huis staan 2 joekels van platanen.
luciferhoutjesdik waren ze, toen ik hier kwam wonen.
ben het helemaal eens met de reaganten die tégen zijn, de bestaande bomen te wisselen voor jonge boompjes!

jámmer Michel maar de huidige blijven staan!!!

emmy zei

Ben het met de rest eens de bomen moeten blijven.

Zou echter wel leuk zijn als de boel een beetje wordt opgefleurd. Misschien een paar mooie plantjes onder de bomen. Iets met mooie bloemen en wat groen blijft.

Anoniem zei

Waarom maken we Emmy niet direct tot architecte van de openbare ruimte ?!! Zij heeft pas echte constructieve ideeën die allen rechtdoen.

Anoniem zei

Ik zie liever dat een deel van de auto-parkeerplaatsen worden ingewisseld tegen extra fiets-parkeer-plekken. Dan kan de doorgang tussen Primera en Lidl weer veiliger worden genomen. En nodig je fietsers meer uit fietsend naar wc te komen ipv. verkeersellende met auto's te veroorzaken. Het loopt op de oude manier hardstikke vast daar.
En Michel, weet je waarom 's-winters het blad van de bomen verdwijnt aan jou pleintje? Zodat jij meer licht in je huis hebt nu de dagen korter, en vroeger donker worden. Zelfs aan de Middellandse Zee, je geboortegrond, passen stedenbouwers deze kennis toe bij het aanleggen van woonwijken zag ik.

Anoniem zei


anoniem 00.19 uur, ik vind je idee heel mooi.
Emmy, zou dat idd. niet iets voor je zijn, wat hij/zij voorstelt??

Michel,blijf je verder betrokken voelen bij je woonongeving, hoor.
is niks op tegen en jij hebt diermee invulling aan tijd, waarin je je anders toch alleen maar zou vervelen :-) toch??