vrijdag 29 mei 2015

2e SAMENLOOP VOOR HOOP-BIJEENKOMST IN HET TREFPUNT

Voor het Trefpunt....

Als het meezit vindt volgend jaar ergens in de lente of zomer het grootste evenement in de geschiedenis van Beijum plaats. Er zal een parcours in het Groene Hart (Long) van de wijk worden uitgezet waar 24 uur achtereen gaat worden gelopen. Duizenden waxinelichtjes of kaarsen langs het parcours zullen de nachtelijke lopers bij gaan schijnen. Honderden mensen uit Beijum (de Hunze?) gaan dan lopen en tegelijkertijd stilstaan bij kanker. De voorbereidingen voor Samenloop voor Hoop Beijum 2016 zijn in volle gang. 
Gisteravond is in het Trefpunt de 2e bijeenkomst georganiseerd om Beijumers en (aspirant) vrijwilligers te informeren en te motiveren. Zie voor informatie over de 1e bijeenkomst op 7 mei nog even dit bericht. De blogger was tien minuten aanwezig, een vijftiental belangstellenden (vrijwilligers) luisterden naar de uitleg van coördinator Grietje Oosting van KWF kankerbestrijding te luisteren. Dat de voorbereidende bijeenkomsten in het Trefpunt plaatsvinden is geen toeval, Samenkoop voor Hoop Beijum is een initiatief van het bestuur van het Trefpunt en de in de in het activiteitengebouw aan de Beijumerweg gehuisveste scoutinggroep de Voerman.
De teams van 10 tot 15 deelnemers wandelen gedurende SamenLoop voor Hoop 24 uur achter elkaar rondjes in de “Groene Long” van de wijk. Voorafgaand aan het evenement zamelen de teamleden geld in. Initiatiefnemers uit Beijum zijn activiteitencentrum Trefpunt en Scouting de Voerman.
 SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de openingsronde met survivors, de Kaarsenceremonie en de slotronde. De openingsronde is de inspirerende start van het evenement. (Ex)kankerpatiënten lopen samen de eerste ronde op het parcours. De Kaarsenceremonie vindt ’s avonds plaats en is een indrukwekkend onderdeel van het evenement. http://samenloopvoorhoop.nl/

Tijdens de tien minuten durende aanwezigheid van ondergetekende kon je een speld horen vallen. Kanker is een onderwerp waar je gemakkelijk stil van wordt, wie kent geen familielid, collega, buurtgenoot of vriend die kanker heeft (gehad)? Alleen de inspirerende woorden van Grietje Oosting waren hoorbaar. De blogger ving enkele keren de door de coördinator gebezigde woorden ' kippenvelmoment' en 'emotioneel moment' op. 

De Kaarsenceremonie vindt 's avonds plaats en is een indrukwekkend onderdeel van het evenement. Het is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Langs de baan worden papieren zakken neergezet die gevuld zijn met zand en een brandende kaars. Kopers van deze kaarsen schrijven of tekenen op de zakken een persoonlijke boodschap. Het gedenkmoment vindt plaats nadat alle kaarsen zijn aangestoken.

De eerste zin van dit blogbericht luidt: "Als het meezit vindt volgend jaar ergens in de lente of zomer het grootste evenement in de geschiedenis van Beijum plaats."

Dit 'meezitten' staat of valt met de bereidheid van Beijumers om met dit initiatief mee te doen. Het Trefpunt en de Voerman kunnen dit niet alleen, 'Beijum' moet er achter gaan staan. Tot nu toe hebben zich zestig kinderen aangemeld die het kinderparcours gaan lopen. Hoeveel volwassenen tot nu toe is de blogger niet bekend, meerdere informatie zal volgen.

Meedoen? Samen Lopen voor Hoop in Beijum?
Riekoklomstra@gmail.com


Om 20 uur vanavond weer een bijeenkomst voor vrijwilligers in in .Kom je ook?


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, dat gezeik over ziektes en dat daar allemaal voor betaald moet worden? Of er voor gaan lopen of stilstaan? Wat schiet wie dan ook daar mee op?

Ik vind het dubieus. Er is ook zo'n tv-spotje dat zegt 'kanker mag niet mogen'. Belachelijk. Ziektes horen bij het leven en er zal nooit voldoende kennis zijn om de dood de deur te wijzen.

Maar alle goeds voor mensen die ziek zijn of problemen hebben.

Anoniem zei


ik ben het voor een heel groot deel met je eens, anoniem.
vooral je laatste zin wil ik van harte en oprecht menend onderstrepen!!!
ik geef sinds jaar en dag geen cent meer voor of liever gezegd tegen kanker in welke vorm ook.
precies 35 jaar geleden is het, dat mijn baarmoeder verwijderd werd.
beide mijn ouders zijn aan ieder hun eigen kanker overleden.
mijn moeders moeder kreeg toen ze net zo oud ben als ik nu, een borst afgezet.
mijn zus haar 2de dochter mocht geen 40 jaar worden vanwege een hersentumor.
zal ik nog even door gaan?
nee!
een ieder heeft de vrijheid te doen wat hij/zij denkt te moeten doen.
je zou bijna zeggen....het leve de kanker.
ik herhaal graag wat anoniem in deze zei...

Maar alle goeds voor mensen die ziek zijn of problemen hebben.

Anoniem zei

Ik begrijp de frustratie van mensen die familie of vrienden verloren aan kanker maar samen kunnen we proberen geld in te zamelen voor onderzoek om zo te voorkomen dat er nog meer mensen sterven aan deze vreselijke ziekte en hen distrijden een hart onder de riem steken dat we er voor hun zijn en faarom zet ik mij in voor de samen loopvoor hoop

Anoniem zei


prima anoniem 1.6. er zal niemand zijn die je erin stopt.
een reden dat ik niet mee doe is, omdat ik het veel meer een zaak voor de overheid vindt.