zaterdag 30 mei 2015

RADIO BEIJUM LIVE VANUIT HET TREFPUNT

Initiatiefnemer Lammert Doedens loopt met koffie door het Grand Café het Trefpunt, Han Borg is in gesprek met bibliothecaris Douwe van der Bijl en....
Luister live naar www.radiobeijum.nl
Update 14:00 uur.
De redactie van Radio Beijum was na afloop van de uitzending unaniem qua mening: dit was een der beste uitzendingen tot nu toe. Het is natuurlijk aan de luisteraars om te beoordelen of die dit ook zo hebben ervaren.
Het was sfeervol, de regen kletterde tijdens de uitzending bijna onophoudelijk tegen de ramen van het Trefpunt, af en toe werd zelfs een donderslag gehoord. Binnen was het reuzegezellig en gemoedelijk. Welke onderwerpen werden zoal behandeld?
Gaan we Tv-Beijum introduceren in de wijk? Dat plan wordt in elk geval over de zomervakantie heen getild. Op de linker afbeelding zien we rechts Jaap van Leeuwen van uitgeverij Leander meepraten over dit onderwerp.

Buitenfitness kwam aan bod, een hot en iewat emotioneel onderwerp in de wijk. Waarom eigenlijk niet in het Groene Hart van de wijk? Wie bepaalt dat al of niet? Naast van Leeuwen zit Anna Riemersma van de Stadspartij over dit onderwerp meepraten. Is het terrein van Innersdijk wellicht een optie om dit plan naar tevredenheid van alle betrokkenen in de wijk te realiseren? Wordt ongetwijfeld in de uitzending van juni vervolgd. Er waren interviews met Grunninger schriever Bert Wijnholds, het kruidenhoekje met Saskia Nieboer kwam aan bod en dan was er ook nog het Grunnings Houkje.  Anna Riemersma en de aangeschoven Willy Koolstra, friezinnen van geboorte, gingen in conclaaf met rasechte Grunningers als Lammert Doedens en ondergetekende.

Op de rechter foto zien we rechts Han Borg zitten met naast hem technicus Jan Fré Boven. Laatstgenoemde vertelde dat de uitzending van vandaag vanaf komende maandag is terug te beluisteren.

In het najaar zal een radio-uitzending rond het thema aardbevingen, en de consequenties daarvan in de wijk, worden georganiseerd. Er zijn redelijk wat huizen beschadigd in Beijum en zelfs het gebouw waar we vanochtend zaten, het Trefpunt, heeft averij opgelopen door een aardbeving.

Update 14:26 uur. Het terugluisteren kan toch eerder. Jan Fré Boven mailde zojuist:

Ik had iets meer ruimte in mijn planning dan ik dacht. WAV werd MP3 en staat inmiddels online.
Met de juiste software aan boord is het geen enkel probleem om online staande mp3-tjes af te spelen. Is dat een probleem, dan kun je op de pagina (of linksboven in de hoek) de keuze maken om het bestand op te slaan. En als het niet mocht lukken om een mp3 op je computer af te spelen, dan is het niet al te best met de beschikbare hard- en/of software.

www.radiobeijum.nl

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Afgelopen woensdag hoorde ik in De Wegwijzer van een actieve mevrouw van PKN De Bron dat het wijkteam WIJ Beijum binnenkort in De Doefmat komt. Waarschijnlijk na de zomervakantie.

Ik weet nog niet of het CJG aan de Emingaheerd ook naar De Doefmat gaat verhuizen.

We kwamen bijeen in het kader van “Ontmoetingsplek met veel gezelligheid”. N.a.v. de MJD-wijkenquête “Gezond in de wijk” van eind maart 2015.Kees Huizenga zei

Er komt geen wijkbedrijf in De Doefmat, samen met vier instellingen, zoals op Beijumnieuws van 28 augustus 2014 werd aangekondigd.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/08/er-komt-een-wijkbedrijf-in-de-doefmat.html