woensdag 13 mei 2015

ALSJEBLIEFT WILLEM PAUWELUSSEN, EEN FLES PAARDENBLOEMBIER UIT BEIJUM

Hij woont al weer ruim anderhalf jaar in Beijum. Overgekomen vanuit Ulgersmaborg. Eergisteren kwam de blogger hem tegen bij de Wiershoeck. Even bijkletsen. Schrijvers onder elkaar. Zoals bouwvakkers over hun klussen en bouwwerken kunnen praten, zo kunnen schrijvers over hun pennenvruchten uitweiden.

Heer Willem Pauwelussen, zie hem daar staan, foto, echt een heer van stand. Zestig plus en nog steeds vitaal en sportief. Bekend van vele berichten op Beijumnieuws. Over de Korrewegbrug bijvoorbeeld, of over bezigheidstherapie in relatie met bewonersclubs.  Nog niet zolang geleden bracht hij een boek uit over z'n vorige woonwijk, het Brugborgboek. Voer de zoeknaam Pauwelussen in op de zoekbalk linksboven en u komt bij meer bijdragen van hem.

Opeens kreeg de blogger een ingeving. Heb jij wel eens paardenbloembier gedronken gebrouwen door ons aller kruidenvrouwtje La Saskia Nieboer? Nee, dat had de heer Pauwelussen niet. De blogger stiefelde de winkel van de kruidenvrouw binnen en kwam een minuutje later met een fles gerstenat uit eigen wijk terug. Kijk voor jou. De fles werd dankbaar aanvaard, zie foto.
Paardenbloembier kan er inhakken en de blogger adviseerde de schrijver om na het drinken ervan even rustig aan te doen. Geen rare dingen doen en beter tien uur niet reageren op Beijumnieuws.

Willem Pauwelussen zit wel aan de goede kant, maar alcohol schijnt een beroepsziekte te zijn binnen het schrijversgilde. Waarom drinken schrijvers? Werkt het soms ontspannend?

Een flesje paardenbloembier uit Beijum kan geen kwaad. Alcohol schijnt nadelig voor de lever te zijn. Anderzijds stimuleren paardenbloemen de werking van de lever weer. Dat houdt de zaak mooi in evenwicht.

7 opmerkingen:

Anoniem zei


mij is deze eer niet toegekomen, Willem :-). geniet ervan.
mij vertelde hij alleen van deze speciale bier maar...liet het vervolgens erbij.
tja, verschil moet er blijkbaar niet alleen zijn maar ís er ook wel degelijk ;-).
heeft het je gesmaakt, collega ván :-)??

Esther zei

Vertel me eens.... waar koop je dit precies? Ben nu.wel heel benieuwd :)

Paulien zei

Esther lees het bericht nou goed, bij Saskia in de Wiershoeck staat er toch!

Esther zei

Had t wel degelijk gelezen. Was mij niet helemaal duidelijk welk winkeltje. Gewoon de biologische winkel dus. Bedankt paulien :)

Esther zei

Mijn enthousiasme werd helaas niet beloond. De flesjes bier zijn niet te koop ;)
Helaas.
ik zie wel een gat in de markt voor saskia :)

Anoniem zei


aha...

Saskia geeft gratis aan redacteuren oa.

misschien een idee voor aankomend jaar om haar te gaan helpen met het brouwen ervan, Esther;-)?
je dan laten betalen in natura?
een paar flesjes paardenbloembier?

Esther zei

Ik zeg goed plan! Ben nu wel heel benieuwd :)