dinsdag 19 mei 2015

UIT DE OUDE DOOS (245)

Het gebeurt heel af en toedat de stroom uitvalt en de hele wijk zonder elektriciteit zit. Zoals hier, foto, ongeveer twintig jaar geleden het geval was.
Foto is ingezonden door een Beijumse die aan de Froukemaheerd woont. In een aardedonker Beijum kwam een of ander elektriciteitsbedrijf aanrijden, er werd een noodlamp aangezet, de klinkers werden uit het wegdek gehaald en men begon met graven. Hoe ze zo snel de plek kunnen vinden waar het mankement zit, is de blogger een raadsel.
De Beijumse: "Des te dieper ze gingen graven, des temeer kwam er een enorme stinkende brandlucht naar boven."
Zo te zien was het al redelijk laat in de avond, te zien aan de pyjamabroek die de jongedame links op de foto aanheeft.
Hoe lang de storing heeft geduurd is ondergetekende niet bekend. Twintig jaar geleden zaten we nog volop in het televisietijdperk, maar goed dat er geen EK of WK-wedstrijd van Oranje op de buis was, dan waren de rapen gaar geweest.
Mochten we nu, in het computertijdperk, nog weer zo'n storing krijgen, dan vallen alle pc's uit. Gelukkig zijn er dan nog de smartphones en de opgeladen laptops, zodat een storing direct wereldkundig kan worden gemaakt. In twintig jaar is er veel veranderd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je staat er niet bij stil wat een grote stroomstoring tot gevolg zou kunnen hebben, zeker wanneer het langer zou duren dan een paar dagen, weet dat dat niet erg waarschijnlijk is, maar toch.....

www.dichtbij.nl/.../grote-stroomstoring-in-zaanstreek-en-waterland.aspx