donderdag 14 mei 2015

ONDERTUSSEN OP EN ROND DE BEIJUMERWEG


Het dorp Beijum laat zich deze meidagen van z'n mooiste kant zien. De blogger heeft het niet zozeer over de mensen, de inwoners van het dorp, daar valt wel eens wat op aan te merken, maar over de natuur.


Alle foto's zijn gistermiddag bij de Beijumwerweg gemaakt. Eerst de aller bovenste afbeelding, zie de koeien tegenover de Boerderijum grazen. Teveel 'gezeur' over de groene staat van de wijk kan gaan vervelen, maar oordeel vooral zelf. Is dit groen of is dit groen? Op de linker foto zien we een gedeelte van het genoemde fietspad dat dwars door de wijk en het Groene Hart loopt. We zien een grijs middenpad met aan weerskanten groen, rode paardenbloemen en witte fluitenkruid. Terzijde, de spellingscontrole geeft fluiteNkruid aan, wat irritant is, je spreekt het toch echt uit als Fluitekruid.

Van de linker en onderste foto zal de lezer hoogstwaarschijnlijk geen chocola kunnen maken. Het zijn zoekplaatjes want er zitten op allebei de genoemde afbeeldingen twee mensen te relaxen. Beide foto's zijn vanaf de Beijumerweg gemaakt. Rechts, achter de boom en  het struikgewas ligt de kruidentuin bij de Wiershoeck.  De onderste foto geeft zicht op de Wiershoecktuin.

Zicht? Denkt de lezer wellicht. Wat een wildernis. Ja, daar zit wat in. Maar de blogger ziet zoals gezegd op beide foto twee mensen zitten. Zoekplaatje.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het mag dan mooi groen zijn in Beijum, maar met het aantal bloeiende planten in de berm is het maar slecht gesteld.

Ik zie Fluitekruid en Paardenbloem en daarmee houdt het wel op.

Pure armoe is het. Veroorzaakt door het slechte maaibeleid van de Gemeente Groningen. Er wordt te vaak gemaaid en men laat het maaisel liggen.

Hooguit twee keer is genoeg en als men het maaisel ook meeneemt, verschraalt de grond en krijgen andere planten en bloemen weer een kans om hun schoonheid te tonen, en wordt Beijum nog mooier.