woensdag 27 mei 2015

HET NIEUWE VIADUCT BIJ BEIJUM NOORD IN WORDING


Daar is ie dan, het ongelijkvloerse kruispunt, viaduct, bij Beijum Noord in wording. Zie foto boven. Links, niet zichtbaar, loopt het Boterdiep. Boven zien we de Beneluxweg, links gaat het richting Beijum Zuid, Kardinge, enz. Rechts richting Ring Noord en de afslag naar de Eemshavenweg.

Recht vooruit kijkend, voorbij de Beneluxweg, ligt het bedrijvenpark Witte Lam. Achter de rug van de fotograaf  ligt de Groningerweg richting Zuidwolde, Noordwolde en Bedum. Zie afbeelding links. Wat handig dat de Duitse bouwmarkt die  op de foto is te zien tot 21 uur open is. Na het doen van een technisch boodschapje zette de blogger afgelopen vrijdagavond de auto even bij het nieuwe kruispunt in de berm. Even rustig foto's maken, er loopt op dat tijdstip geen werkvolk rond dus dat kan mooi even. Zie ook de rechter afbeelding, iets meer terug gefotografeerd in vergelijking met de bovenste foto. De weg van en naar de onderdoorgang van de Beneluxweg is reeds in twee rijbanen verdeeld. 

Foto linksonder is vanuit een ander perspectief gemaakt. Linksboven zijn de Beneluxweg en de onderdoorgang weer te zien. Maar wat die grote plas water daar doet, is ondergetekende niet bekend.
Foto beneden: hier moet de aansluiting aan het oude gedeelte van de Groningerweg komen, foto is vlakbij de bouwmarkt gemaakt. Niet zichtbaar op de foto, maar rechts loopt de tijdelijke slingerweg die aansluit op de Eemshavenweg en Ring Noord.

Het kruispunt Oostelijke Ringweg/Beijum-Noord/Groningerweg wordt ongelijkvloers gemaakt. In verband hiermee hebben Gedeputeerde Staten een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Het betreft onder andere het verlagen van de maximumsnelheden op gedeelten van de Oostelijke Ringweg, de Eemshavenweg en de Noordzeeweg. De tijdelijke verkeersmaatregelen gelden totdat het project klaar is. Lees hier
In dit blogbericht staat een overzichtskaartje dat laat zien hoe de rijbanen bij Beijum Noord gaan lopen.


Geen opmerkingen: