maandag 25 mei 2015

IS DE (VOUW) CARAVAN NOG IN GOEDE STAAT?


Het is na een jaartje stalling altijd afwachten, is alles nog in goede staat? Kunnen de poten er nog goed onder? Zitten er geen gaten in het doek? Doen de ritsen het nog? Hoe zit het met de tentstokken?

Op meerdere plekken in de wijk (en vast ook daarbuiten) zijn mensen deze dagen in de weer met hun kampeerspullen. Vouwcaravans worden opengeklapt en geïnspecteerd, tenten worden op grasveldjes opgezet. Je wil natuurlijk niet wegrijden om van een lekkere vakantie te gaan genieten om er op de camping in den vreemde achter te moeten komen dat er van alles aan tent of caravan schort. Ergernis en vakantie vieren gaan niet zo goed samen.

Boerenschuren rondom Stad doen van pakweg september tot eind mei dienst als stalling voor wellicht honderden (vouw)caravans van Stadjers.
Het is lekker makkelijk geld verdienen voor de eigenaren van de schuren, voor alleen opbergen vang je zo tussen de twee- en driehonderd euro per jaar. Maar dan heb je ook wat, in elk geval een vakantievoertuig die niet door herfstachtige en winterse omstandigheden is aangevreten.

De eigenaren van deze vouwcaravan (Froukemaheerd) hielden vanmiddag een controle. Kijken of alles goed was. Nee, niet helemaal, een tussen-stang was niet helemaal goed meer, was niet meer vast te klikken op de gewenste afstand. Komende week maar even naar de kampeerwinkel om het benodigde stuk aan te schaffen.

De zomervakantie komt langzamerhand naderbij. Weggaan vereist voorbereidingen. Paspoorten moeten op orde zijn. Een goede reisverzekering. Het 'huisje' waar je een paar weken in gaat bivakkeren moet veilig en weerbestendig zijn.

Zie linker foto, de achterkant van een vouwcaravan bestaat uit een keukentje. Je moet er wat voor over hebben om een paar weken helemaal weg te gaan.

Geen opmerkingen: