maandag 11 mei 2015

WEER SCHADE AAN SPEELVELDJE, ZELF SPEELGOED REGELEN KAN OOK


Het nieuwe speelveldje aan de Froukemaheerd mag zich nog steeds in een grote belangstelling verheugen van zowel kinderen als ouders. Wat een drukte bij tijd en wijle. Je kunt moeilijk een bordje met een leeftijdsgrens bij een speelveldje zetten. Maar toch, pubers zullen het per definitie niet slecht bedoelen, maar feit is dat de toestellen niet voor bijna volwassen lichamen zijn gebouwd.

Bijna twee maanden geleden was na ongeveer een week van oplevering van het speelplekje de wenteltrap of glijpaal kapot gegaan.Zie nog eens dit bericht. Mannetjes kwamen met een busje uit Zoetermeer om het euvel te herstellen.
Maar het ding is al weer stuk. Zie foto links, klik groter, de bevestiging aan de bovenkant is losgeraakt. Er kan weer een busje uit Zoetermeer met mannetjes worden ingevlogen om de trap of paal, hoe noem je zo'n ding toch, te repareren

Maar misschien is het handiger en goedkoper om er een dikke touw neer te hangen, als er drie pubers tegelijkertijd op gaan staan is de kans groot dat het ding weer bezwijkt.

De blogger is opgegroeid in een tijd dat er nog geen speelveldjes waren, van jassen maakte je doelpalen en klimmen deden we wel op daken en dakgoten en in volle appelbomen. Zwemmen deed je in het Knoal.
Maar kijk eens wat leuk, onderschat de jeugd van tegenwoordig ook niet, zie foto boven, er waren een dag of wat geleden opeens een zevental kinderen op een afstand van een paar meter van het plekje met een joekel van een buitenband in de weer. Wat kun je daar zoal wel niet mee doen, een zandbak maken of er van beneden naar boven en weer naar beneden overheen rollen. Mooi bezig, steek het ding alleen beter niet in de fik, dat gaat zo stinken.

In tijden van meerdere speelveldjes in elke heerd en een volgetimmerde activiteitenladder van de Vensterwijk is het bijna niet meer nodig om als kind zelf initiatieven te ontplooien. Kom op jongens, klim in de bomen, bedenk zelf een spel, leg je jasjes op Plein Oost neer en ga er voetballen. Een duik in de Zuidwending?

(Binnenkort nog een aankondiging van een jongerenfestival dat in het Trefpunt zal worden gehouden. Een initiatief van de jongeren uit Beijum zelf...)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hou toch op met alsof die jongens onschuldig zijn. Ik woon er zelf, uit m'n raam zie ik die jongens expres tegen het speeltoestel schoppen, er dingen tegen aangooien. Leuk zo'n groep van 10 'pubers' , ook wel de doelgroep van het speeltuintje lijkt me. Weet ook wel wie het zijn, grotendeels wonen ze zelf gewoon in de froukemaheerd.