dinsdag 26 mei 2015

HONDEN IN BEIJUM (54)

Je hebt grote honden en kleine honden. Verschillende rassen ook. Daarmee wordt niks nieuws vermeld. Wat wel opvalt is dat kleinere honden lang niet altijd geïmponeerd zijn door hun grotere soortgenoten.

De blogger kent kleine honden, keffende opdondertjes, die dusdanig tekeer gaan tegen grotere blaffers dat viervoeters uit de laatstgenoemde categorie met de staart tussen de benen afdruipen.

De honden die op de foto zijn te zien hadden niet zo'n last van pikorde-verschijnselen. Maar wat hadden ze een interesse in elkaar. Het kleintje zat in een mandje aan het stuur van een Beijumse, de herder was keurig door zijn baasje aangelijnd.

Wat keek het kleintje begerig, zie foto links. Waar zou die zin in hebben? Even snuffelen? In meer? De blogger heeft de ontmoeting niet afgewacht, wel zag hij dat het verlangende hondje  op de grond werd getild. Even contact maken.

Of er meer uit de ontmoeting is voortgekomen, weet de blogger niet. Hij weet ook niet of kleine en grote honden met elkaar 'de daad' verrichten. Is het niet beter om je eigen afmetingen op te zoeken?

Nou ja, daar komt het verstand om de hoek kijken. En dat hebben honden niet. Zin in elkaar hebben kan waarschijnlijk alle kanten op gaan. Honden doen niet aan schaamte of aan normen en waarden.
En ook niet aan verantwoordelijkheidsgevoel.
Je bent hond en je wil wat.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Maar weet een kleine hond dat hij klein is?

Anoniem zei

Zo'n grote hond kan de ander doen uitscheuren. Niet doen.

emmy zei

De kleine hond is een puppy die kijkt niet begerig maar wil gewoon spelen. En als je naar de poten kijkt van de kleine hond/puppy dan zie je dat het een grote hond wordt.

En honden doen de daad niet met puppy's. Dit is meer iets voor de mens.

Blijf me verbazen over hoe weinig jij weet van honden. Misschien de volgende keer meer info vragen aan de eigenaren of google eens voor wat extra info.

Willem Pauwelussen zei

Ik heb vaak genoten van de wijsheid van de hondenfluisteraar op de televisie. Daar heb ik in ieder geval van geleerd dat dominantie niks met afmetingen te maken heeft.
Ooit eens iemand horen zeggen: je bent wild en je jongt wat.

Anoniem zei

Ik ben het niet met je eens Emmy dat je alles moet weten. De onwetendheid van Johan vind ik wel leuk liever geen deskundige stukkies. Grote en kleine hondje en hoe die het doen hahaha.