woensdag 27 mei 2015

RONDE TUINTJES BIJ FLATS WIBENA - FROUKEMAHEERD?


De blogger helpt Junior af en toe mee met z'n krantenloopje. Ideaal om te doen, je bent in beweging, je komt Beijumers tegen en je ziet van alles achter de tuinhekjes en bij de ingangen van de huizen.

Normaal gesproken komt ondergetekende niet in de buurt van de flats die op de grens van de Froukema- en Wibenaheerd liggen. Maar daar zijn ook brievenbussen en wel links voorbij de ingang. Van de ik meen zestien brievenbussen hebben vijftien een Nee-sticker. Je moet er dus wel even heen lopen. Zie bovenste foto achter in de hoek.
Maar wat is dat daar nou voor een cirkel midden in het gras? De diameter is zo te zien ongeveer vier meter en de hele cirkel is verdeeld in acht vlakken waar allemaal een tegel in ligt. De tegels liggen strak tegen een soort van linten aan die de acht delen bewerkstelligen. Zie nogmaals de bovenste foto.
Midden in de cirkel ligt in het centrum een kleinere cirkel, met in het absolute midden een rechtopstaand stokje met daarop een zakje bevestigd met zaadjes van een of andere bloem of plant erin.
Het geheel doe de blogger in de verte denken aan een dartbord.

Je kunt zien dat er zorg aan de cirkel is besteed, al lijkt het wat slordig dat er glas op een der tegels ligt, zie afbeelding links op de voorgrond.

De vraag die bij de blogger omhoog komt is: zal dit het initiatief van een der bewoners van de flat zijn? Van meerdere bewoners? Of is de gemeente Groningen misschien bezig om de omgeving rond de flats wat op te leuken? Beijumnieuws@ziggo.nl


1 opmerking:

Anoniem zei

Poging tot zonnewijzer. Leuk idee.

Kees K.