zondag 17 mei 2015

GEEN STADSNOMADEN IN DE HUNZE MAAR NIEUWE HUIZEN

Het zou een vrijplaats worden voor Stadsnomaden. Er verschenen een jaar geleden caravans op het voormalig terrein van Tuinland aan de Cuypersweg in de Hunze. Wij willen wonen zoals we willen wonen. Maar het feest ging niet door. Anno nu wordt er volop gebouwd.
Krakers hebben acht caravans geplaatst op een braakliggend terrein aan de Cuypersweg bij de wijk De Hunze in Groningen. Op het terrein zat een aantal jaren geleden een tuincentrum. Eerst Intratuin, later werd dit Tuinland. Volgens kraker Mark wordt er maandagmiddag nog een aantal caravans op het terrein bijgeplaatst. De krakers komen van een terrein bij het Eemskanaal. Daar moesten ze weg. Lees hier (2014).
Op 2 juni verscheen dit bericht:
De stadsnomaden die de voormalige Tuinland-locatie in Groningen hebben bezet krijgen een week de tijd om hun biezen te pakken. Doen ze dat niet, dan wordt het terrein ontruimd (2014)

De bewoners van de Hunze zullen niet rouwig zijn geweest om het vertrek van de nomaden. Het zou de uitstraling van de wijk niet ten goede zijn gekomen als de 'camping' was blijven staan. Ook was er angst voor waardevermindering van omliggende koophuizen.

Foto's zijn eergisteren gemaakt. Het 'grote geld' wint het van schamele caravanbezitters. Of realiteitszin van luchtfietserij, hoe je het maar zeggen wil. De Hunze wil vooruit en niet achteruit.

Een nieuw gedeelte van de wijk direct ten westen van Beijum staat letterlijk en figuurlijk in de steigers.

Atsje Straatsma  Gaf haar mening over de huizenbouw in Beijumskap 192

1 opmerking:

Anoniem zei


hopelijk krijgen Jan Bakker en zijn wijkgenoten precies dat wat ze graag willen?

geen schobbejakken maar keurige huizen op verantwoordde afstand van de al aanwezige huizen :-)!!