zaterdag 16 mei 2015

NATIONALE VOGELWEEK NEDERLAND VANDAAG BEGONNEN (16/tm24 mei)

(Ingezonden bericht)

Met vogelkenners op pad om vogels te ontdekken? Dat kan rond Haren, Hoogezand, Groningen en Anloo....
Een Beijumer natuurliefhebber stuurde gisteravond onderstaande persbericht + afbeelding op.

Van 16 t/m 24 mei barst de Nationale Vogelweek in heel Nederland weer los. De Nederlandse natuur is in mei op z’n mooist. Ook rond Haren, Hoogezand, Groningen, Anloo en twee unieke Friese natuurgebieden kunt u met enthousiaste vogelkenners op pad om vogels te ontdekken.

Wie met een verrekijker op zoek gaat naar vogels, ontdekt hoe spannend en sprankelend de Nederlandse natuur kan zijn. Tijdens de Nationale Vogelweek krijgt iedereen de kans kennis te maken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een specht, een ijsvogel, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn. 

Onder leiding van enthousiaste en deskundige vogelkenners ontdek je hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. Deelnemers krijgen tips over vogelherkenning en krijgen veel vogels van heel dichtbij te zien door de telescoop van de excursieleider. Iedereen kan meedoen, u betaalt alleen de excursieleider van Natuurpresentaties (€ 8,00 p.p.).

Natuurpresentaties (Haren) organiseert  van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 mei elke dag een vogelwandeling. Alleen de excursie van vrijdag 22 mei is een fietsexcursie omdat het unieke gebied van de Westerbroekstermade- en Kropswolderbuitenpolder (Hoogezand) op een andere manier niet te bereiken is. Andere locaties die bezocht worden zijn de Oosterpolder (Haren), de Oostpolder (Noordlaren, 2 x), Leinewijk (Hoogezand), Kardinge (Groningen), de Onlanden (Eelderwolde),  Anloo en de Friese natuurgebieden Alde Feanen en de Deelen. Tijdens deze tochten maakt u kans op het zien van bijzondere vogels als Witwangstern, Blauwborst, Geoorde fuut, Bruine kiekendief   etc].

Gaat u ook mee? Opgave voor deze excursies via www.vogelweek.nl. U krijgt dan een bevestigingsmail met plaats en tijdstip van vertrek. Wees er snel bij, want vol is vol!

Geen opmerkingen: