zondag 24 mei 2015

GEFELICITEERD, JARIGE PAPIERMOLEN! (60 jaar)

MORGEN GRATIS ZWEMMEN IN GRONINGS ENIGE EN ECHTE OPENLUCHTBAD.

"We gingen tijdens de schoolvakanties elke dag naar de Papiermolen. Zeven dagen per week. Wat hadden we een lol, tegen het einde van de zomervakantie kwamen klasgenootjes terug uit Spanje. Maar wij waren veel bruiner dan hun. Kicken." 

Aan het woord is mevrouw Beijumnieuws. Oosterpoorter van geboorte. Dochter uit een gezin van elf kinderen.

"Wij konden vroeger niet op vakantie. Vader had z'n melkhandel en dat ging het hele jaar door. Wat stonden er vroeger vaak  lange rijen, er kwamen duizenden bezoekers per dag."

 Met broertjes en zusjes vanuit de Warmoesstraat in de Oosterpoort naar de Papiermolen lopen. Dag in dag uit. Zwemmen en zonnebaden. Ijsjes kopen. Eindeloos genieten. Elke dag maar weer. Kleedjes mee, wat te drinken, zonnebrandcrème. Voor een tiener duurt zes weken langer dan voor een volwassene.
Vakantie vieren in Groningen, waarom niet?

De blogger kan er helaas niet over meepraten. Wel herinnert hij zich dat hij dertig jaar geleden regelmatig een vroege duik in de Papiermolen nam toen hijzelf in de Herewegwijk woonde. Kater wegspoelen (studententijd), conditie op peil houden, een frisse kop halen. Wat een tijd, dames en heren.

Foto is twee weken geleden gemaakt. Zondagmiddag, even naar de Papiermolen. Lekker lui er me de auto naar toe rijden. Wat is een uur zwemmen lekker als je daarna in de auto kun stappen, sportiviteit en luiheid kunnen best hand in hand gaan. Omkleden, kleren in een kluisje en je in het water laten zakken, Brrr, je moet er even doorheen. Maar dan, zalig.

Gelukkig was het niet druk, als het bad bomvol is klotst het water zo, je kunt dan bijna geen baantjes trekken. Elkaar passerende zwemmers gaven elkaar volop de ruimte.

Gemoedelijke sfeer. Echt Groningen. Leve de Papiermolen.

Gratis zwemmen op 2e Pinksterdag!
Eindelijk, we hebben lang weekend! Ligt jouw zwemtas al klaar? Maandag bestaat het openluchtbad 60 jaar en is de entree gratis. Er worden leuke activiteiten georganiseerd. Wees welkom! https://www.facebook.com/Papiermolen

Geen opmerkingen: