maandag 18 mei 2015

STRAATVERLICHTING MOET HET GOED DOENDe bovenste kap werd er afgedraaid. Werd die schoongemaakt? Kwam er een nieuwe lamp in?
Foto is vrijdagmiddag in de Munsterheerd gemaakt. Een mannetje steeg met een hoogwerker op naar een straatlamp.  
De blogger had geen tijd om vragen te stellen maar zo te zien kwam het mannetje alleen in de hoogwerker aanrijden, hij parkeerde de auto zo dat de laadbak precies bij de lamp uitkwam en hij lanceerde zichzelf de lucht in.
Het maakt nieuwsgierig. Gaat hij alle straatlampen in Beijum bij langs? Of alleen de kapotte exemplaren? Kan hij overal z'n hoogwerker parkeren om de lucht in te gaan om bij een lamp te komen? Gaat er in het donker iemand op pad om te kijken welke lampen het wel doen en welke niet en wordt daar dan actie op uit gezet?
Wat een beroep, straatverlichtingsmaker. Je blijft bezig. Lampen vervangen en lampenkappen stofvrij maken. Met een auto rondrijden, die goed parkeren en om de haverklap jezelf de lucht in brengen.
Doet een lantaarnpaal het niet meer? Is de verlichting in de gehele straat uit?
Wat kunt u doen als uw straatlantaarn niet werkt?
In de gemeente staan veel lichtmasten, armaturen en lampen die de stad 's avonds en 's nachts verlichten. De gemeente zorgt voor de verlichting in de publieke ruimte. Het kan voorkomen dat een lamp stuk gaat en een lantaarn het niet meer doet. Een netwerkstoring kan ervoor zorgen dat er meerdere lampen tegelijk uitvallen (kabelstoring). GemeenteGroningen

Geen opmerkingen: