maandag 25 mei 2015

LEKKERE LUIE LUMMELIGE PINKSTERDAGEN

Wat heerlijk, nog een zondag na een zondag. Zouden ze vaker moeten doen, elk laatste weekend van de maand een dubbele zondag. Mooi dat de economie draaiende gehouden moet worden, maar ontspanning is ook een groot goed.
De christelijke achtergrond van Pinksteren ontgaat de blogger, Pasen en Hemelvaart kan hij nog plaatsen maar Pinksteren? Niet echt. Geeft ook niet, de Bijbelse figuren die tweeduizend jaar geleden aan de weg timmerden hebben er toch maar mooi voor gezorgd dat we tegenwoordig extra vrije dagen hebben. Waarvoor dank.
Gistermiddag ging ondergetekende chinees halen bij een restaurant op Plein Oost. Koken doe je niet op een luie dag, afwassen of de vaatwasser vullen al helemaal niet.
Het duurt altijd even voordat de bestelling klaar is, alle tijd om ons aller wijk-huiskamer te bekijken. Erg druk was het er niet. Een paar pubermeiden waren aan het poedelen tussen de fonteintjes, een mijnheer zat wat op z'n smartphone te priegelen en bezorgbrommertjes reden af en aan. Kijk, een groene fiets in de groenste wijk van de stad, hoe toepasselijk.

"Wilt u er ook sambal bij?" Ja, doe maar. Bami Speciaal met Saté. Dat ging er goed in. Na het nuttigen ervan viel de blogger thuis op de bank in slaap. Wat een genot, twee lekkere luie lummelende zondagen op rij.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Zo doen of deden ze het op het Bernoulliplein langs de Korreweg:

http://www.oogtv.nl/2015/05/drukte-van-belang-op-culinair-festival/


Zie verder:

http://www.bernoulliplein.nl/


Kan dit eveneens op Plein Oost? Met een goede organisatiecommissie?