donderdag 21 mei 2015

SAMENLOOP VOOR HOOP GRONINGEN-BEIJUM 2016

http://samenloopvoorhoop.nl/

24 NON STOP LOPEN IN HET GROENE HART VAN BEIJUM IN DE STRIJD TEGEN KANKER!

Het bestuur van activiteitencentrum het Trefpunt en de scouts van de Voerman gaan volgend jaar een voor Beijumer begrippen daverend evenement organiseren.
Wie kent niet iemand met kanker in z'n familie of kennissenkring? Wat een dramatische ziekte. Op een nog nader te bepalen tijdstip zullen volgend jaar 24 uur non stop rondjes worden gelopen in het Groene Hart van de wijk, Groene Long, zoals u wil. Samenloop voor Hoop. Van elke ingezamelde euro zal 85 cent rechtstreeks naar een nader te bepalen en controleerbaar doel gaan.
Er heerst redelijk wat verdeeldheid in Beijum, geen punt, maar voor de strijd tegen kanker is het prettig als heel Beijum zich achter dit initiatief zou scharen. 

Vanuit het Trefpunt kwam onderstaand bericht
binnen:

Samenloop voor Hoop Groningen – Beijum 2016 Van de site van Patrimonium
Op donderdag 7 mei 2015 is de eerste bijeenkomst geweest , en hebben we kennis gemaakt met Grietje Oosting van het KWF om een te praten over een Samenloop voor Hoop Dit is een wandelevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. SamenLoop voor Hoop zet (ex)kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt de overledenen.

Met dit inspirerende evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd, vieren we het leven, zamelen we geld in voor kankeronderzoek en geven we informatie over kanker. Binnenkort vindt er nogmaals een info avond in “het Trefpunt” plaats. Datum en tijd wordt via de media nader bekend gemaakt.

 De opbrengst van SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan het KWF. Tijdens SamenLoop voor Hoop wisselen teamleden uit één team elkaar continue af waardoor de teams gezamenlijk een lange wandeling afleggen. Er loopt altijd minstens één teamlid als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. De teams van 10 tot 15 deelnemers wandelen gedurende SamenLoop voor Hoop 24 uur achter elkaar rondjes in de “Groene Long” van de wijk. Voorafgaand aan het evenement zamelen de teamleden geld in. Initiatiefnemers uit Beijum zijn activiteitencentrum Trefpunt en Scouting de Voerman.

 SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de openingsronde met survivors, de Kaarsenceremonie en de slotronde. De openingsronde is de inspirerende start van het evenement. (Ex)kankerpatiënten lopen samen de eerste ronde op het parcours. De Kaarsenceremonie vindt ’s avonds plaats en is een indrukwekkend onderdeel van het evenement.

Het is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Langs de baan worden papieren zakken neergezet die gevuld zijn met zand en een brandende kaars. Kopers van deze kaarsen schrijven of tekenen op de zakken een persoonlijke boodschap. Het gedenkmoment vindt plaats nadat alle kaarsen zijn aangestoken. De slotronde is de laatste ronde van SamenLoop voor Hoop. Hiermee wordt het evenement feestelijk afgesloten.

Uit het Startersboekje Samenloop voor Hoop:

‘SamenLoop voor Hoop is een complex evenement met heel veel verschillende gezichten, gevoelens en belevingen. Ik leerde wat verdriet is, wat succes is, wat verlies is, wat plezier maken is, welk verhaal er achter een traan schuilgaat en wat er allemaal bij de organisatie van zo’n evenement komt kijken. De organisatie kostte me veel tijd en inspanning, maar ik heb er zó veel voor teruggekregen!’ 

– Dick Stapper, vrijwilliger Samenloop voor Hoop.

MEEDOEN? 28 MEI BIJEENKOMST
 • Ik wil je hierbij graag uitnodigen voor een info bijeenkomst Samenloop voor Hoop 2016 Beijum. We hebben al een introductie gehad door Grietje Oosting. Ze heeft ons aan de hand van een PowerPoint informatie gegeven er zowel bij komt kijken om dit te regelen.


  Geïnteresseerd:


  Donderdag 28 mei 19:30 Trefpunt


  Iedereen is welkom en heb je vrienden of kennissen die ook mee willen dan graag. De koffie wordt aangeboden door trefpunt de consumpties na die tijd zijn op je eigen kosten.


  Ook zal deze dag de voorzitter worden gepresenteerd!


  Komt met zo veel mogelijk, en laat je verbazen, ontroeren en informeren,


  i.o Voorziter Samenloop voor Hoop Beijum 2016
 • riekoklompstra@gmail.com

1 opmerking:

Marieke zei

Even ter verheldering. Scouting de Voerman gaat inderdaad op het moment van de samenloop voor hoop keihard helpen en we zijn heel blij in een vrroeg moment betrokken te zijn maar anderen zullen het voorwerk moeten doen ( en daar heb ik alle vertrouwen in). De kar trekken lukt niet we trekken al een kar maar we zetten er als het moment daar is de schouders zeker onder!