maandag 11 mei 2015

MAANDAGOCHTEND (235)

Het is op een mooie lentedag als vandaag prettig opstaan in de wetenschap dat we een stralende zonovergoten dag voor de boeg hebben. Wat een verschil met november/december, maanden waarin het op dit tijdstip (8.25 uur) nog zo goed als donker is.

Echt, Beijum en het omringende gebied (Kardinge en Noorddijk) jubelen er momenteel over van de feestvreugde. Het feest dat voorjaar heet, wel te verstaan.
Het stokpaardje over de Groenste wijk van Groningen kan weer vier, vijf maanden gebruikt worden, wat een groen overal. Prachtig.

Langs de zuidrand van Beijum staan deze weken oranje machines met grijparmen in het groen. Zie foto boven. Zei ik weken? Maak er maar maanden van, reeds in februari is begonnen met het aanleggen van nieuwe waterwegen langs de Kardinge-rand van de Froukema- en Wibenaheerd. We zien op de foto nog meer oranje op de achtergrond, de klimtoren heeft in vergelijking met het bakbeest dat op de voorgrond staat maar een vale kleur.
Het is fluitekruid-tijd, zie de slootkant. De gele paardenbloemen gaan deze week langzamerhand over van geel naar pluizig zodat er nog meer wit tussen het vele groen op de bodem zal verschijnen.

Op de linker foto zien we een nestje, hierin zullen naar verwachting deze maand nog jonge vogeltjes geboren worden. Ook weer tussen het groen.

De nieuwe week is weer begonnen. De meivakantie is voorbij maar dit wordt ook weer een halve 'vakantieweek' in verband met Hemelvaart (donderdag) en de voor schoolgaande jeugd vrije vrijdag erna.
Een prettige week toegewenst. En ook een rustige week. Maar dat zal wel lukken in Beijum, naar het schijnt heeft de kleur groen een rustgevende invloed.

Geen opmerkingen: