zondag 3 mei 2015

FC-SUPPORTERS STAPPEN BIJ KARDINGE OP DE BUS NAAR BEKERFINALE



 De stemming zat er om elf uur al goed in op het Kardingerplein. Honderden supporters verzamelden zich hier om in de gereedstaande bussen te stappen. Op weg naar Rotterdam. Naar de Kuip, daar waar vanavond het eerste grote succes in de geschiedenis van Fc Groningen gestalte moet krijgen.
De grote groep supporters gedroeg zich voordat ze de bus ingingen op z'n Gronings. Ingetogen, kalm, beheerst. Geen Italiaanse toestanden met zangkoren, vuurwerk en driftig gezwaai met vlaggen. Gewoon nuchter Grunnings.
Dat wil niet zeggen dat de stemming er niet goed inzat, de mensen die de blogger sprak hebben zin in een dagje uit, zin in de ambiance in de Kuip, de sfeer, de wedstrijd. Er was ook trots voelbaar, want we, wij Groningers staan toch maar even mooi in de vaderlandse finale van de beker. En stel, stel dat we de wedstrijd gaan winnen...
Proost, op de wedstrijd

Opvallend was, aldus de blogger, de grote hoeveelheid bier die sommige supporters voor het instappen tot zich namen. Drink je bier voor de gezelligheid om elf uur zondagochtend? Of moet er moed worden ingedronken. Bier-ontbijtje? Je moet er van houden.

Maar waarom zeuren op een dag als vandaag? Die beker moet meegenomen worden naar Groningen, daar gaat het om. WE moeten winnen. Op de rechter foto zien we een jongedame die in een der bussen als begeleider meegaat. Wat een shirt heeft ze aan, farmers on tour. Kijk toch eens wat ze in haar hand houdt, Fc-Groningen geeft de begeleiding een werkmap mee. Zeg maar een soort van draaiboekje.

De blogger is er niet gerust op vanavond. Een negatief Gronings trekje steekt bij hem de kop op: ik mot nog zain.
Alleen daarom al moet Fc Groningen vanavond winnen. Dat minderwaardigheidscomplex onder Groningers moet een keer stoppen.

We moeten winnen. Kom op jongens, zet em op. Kop ter veur, en breng die beker noar de mooiste stad van 't noordn!




Geen opmerkingen: