donderdag 21 mei 2015

WAT GAAT ER MET HET 'LENTIS-TERREIN' GEBEUREN?

De mensen van het aangrenzende de Wiershoeck zouden er een boomgaard  beginnen. Zie nog eens dit bericht. Maar dat plan gaat niet door, een projectontwikkelaar heeft het stuk groen opgekocht en die zal met medewerking van de gemeente Groningen huizen gaan bouwen.
Tot nu toe krijgt de blogger geen vinger achter de plannen.
Zie foto. Op de achtergrond staan de rode baksteen-huizen van Lentis. Begeleid Wonen. Onnemaheerd.
We beleven de tijden van marktwerking in de zorg. Er moet gescoord worden. Geld is belangrijker dan het welzijn van psychiatrische patiënten, al willen instellingen als Lentis graag anders doen geloven. Wat staat hier te gebeuren?
Zou gauw er ontwikkelingen zijn op of over dit stukje gekaapte groen in Beijum, zie foto, zal de blogger daar over berichten. Komt er iets psychiatrisch bij? 'Gewone' woonhuizen? We zullen zien.
Informatie is welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Ook op ouwe Innersdijkterrein bouwt Patrimonium nieuwe appartementen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, zo is plan van hen samen met Zorggroep Groningen en gemeente, zo heeft stedelijk noorddijkmedewerker van Erp meermaals laten weten op Beijumnieuws. En Profila presenteert vanavond in Zuidwolde samen met de gemeente Bedum plannen voor 16 appartementen naast het Beijumbos, op de stukgelopen golfbaanlocatie. Opgeteld bij de Onnemaheerd-plannen lijkt het meer op dringen op de PGB-wonen en huurtoeslagmarkt, dan op centraal stellen van mensen en hun behoeftes. Of Beijum daar blij mee moet zijn?