woensdag 20 mei 2015

BUSHALTES TER HOOGTE VAN DE JENSEMAHEERD VERPLAATST


Wat als een lange bus precies in een smalle bocht moet stoppen om passagiers in of uit te laten stappen? Gevaarlijk, vooral als een even lange tegenligger (bus) passeert.

Er zitten twee knikken in de wijkring ter hoogte van de Jensemaheerd en de Eilardaheerd.. Midden op de weg zijn doorgetrokken strepen aangebracht ter waarschuwing dat het gevaarlijk kan zijn hier in te halen. Het uitzicht is zoals bekend mag worden geacht beperkt in een bocht.

Afgelopen twee weken zijn er werkzaamheden verricht om de bushaltes te verplaatsen naar het korte rechte stuk tussen de twee knikken. Dit met als voordeel dat de bussen kaarsrecht langs de ' kade' kunnen aanmeren.
Zie foto boven, tegen het middaguur gemaakt, de bushaltes zijn verplaatst.
Foto's links en rechts zijn een week geleden gemaakt. Links is te zien dat de oude halte midden in de bocht lag. Foto rechts laat zien dat de nieuwe haltes reeds waren gerealiseerd, klik de foto groter en zie hoe de oude bushokjes nog op de oude plek stonden.

Foto beneden, de lege plek waar de vorige halte stond laat nog een lege plek achter in de bocht. Verderop, langs het rechte stuk, zien we de nieuwe veiliger halte.
Update 21:51 uur. Zie reacties. Reactie chauffeur:
Hoe en wat precies weet ik niet over deze halte. Was mij ook niet bekend. Het enige dat ik weet dat alle halte's rolstoelvriendelijk moeten zijn. En dit was in de oude situatie niet goed te realiseren omdat de bus altijd in een bocht in de halte kom stond. Daardoor ook vaak ver van de stoep af. Dit is nu niet meer het geval. De bus staat mooi recht in de halte. En een passagier met rolstoel,rollator,boodschappenkar oid kan nu makkelijk instappen.
De bushokjes worden geëxploiteerd door reclame bedrijven dus die zullen wel bepalen waar wel of geen hokje komt te staan.
En inderdaad het klopt, aan de binnenring stapt eigenlijk nooit iemand die in de richting richting de Wibenaheerd gaat. De andere kant op richting stad zeker wel.


5 opmerkingen:

familie de jonge zei

Maar waarom nu dat extra bushalte hokje. Die was er toch ook nooit en instappen doet geen mens daar aan de binnenzijde van de ring dus wachten ook niet! Bovendien schuilt men bij het uitstappen als het regent onder de overkapping van de huizen ter plaatse. Om vervolgens door te lopen.

Monique zei

Er is maar 1 bushalte verplaatst. die naar de stad toe, die andere is niet verplaatst die stond daar altijd al het enige wat verandert is daar, zijn de hoge stoepranden en het bushokje. Als beijumwatcher moet je dit soort dingen toch wel weten :).

Johan Fehrmann zei

Goede vraag, zie 1e reactie. Vraag is uitgezet bij een buschauffeur die in Beijum woont.

familie de jonge zei

@Monique hij is ook nog beetje langer geworden. Hij loopt nu door tot aan het parkeerhaventje!

Anoniem zei

Eerst stond de bus stil buiten de rijbaan, in de insteekhaven. Nu staat de bus op de rijbaan, en blokkeert doorstroom auto-verkeer. Dom dom dom