zaterdag 30 mei 2015

OUDERS EN LEERKRACHTEN MAAKTEN CALVIJNSCHOOL OP ORDE


"Er is geen geld om dit uit te besteden daarom hebben we zelf de handen uit de mouwen gestoken." 

Onderweg naar de uitzending van Radio Beijum fietste ondergetekende rond tien uur vanochtend langs de Calvijnschool. Er zaten mensen op het dak, anderen waren met de tegels bezig en ook de ramen kregen een beurt.
Tijd om een foto te maken was er niet, tevens regende het behoorlijk hard, iets wat niet bevorderlijk is voor een goed functionerende smartphone/camera. Maar er werd hard gewerkt, dat was althans de indruk die de blogger kreeg.
Tegen half twee fietste de blogger er weer langs. Verbeelde hij zich dat nou, of zag alles er meer spic en span uit in vergelijking met een paar uur geleden?

Daar kwam een der actievelingen aangelopen."We hebben met ongeveer vijfentwintig mensen van alles schoongemaakt en gerepareerd. Het onkruid is tussen de tegels weggehaald, het gele hout boven bij het dak is schoon geboend, binnen zijn we met kranen bezig geweest."  Wie zijn we? "Tegen de twintig ouders en enkele leerkrachten."
Waarom deden jullie dit? "De school heeft geen geld om dit uit te besteden, maar het is ook prettig om te doen en ook was het nodig. Ik voel me als ouder betrokken bij de school en heb met een paar ouders gesproken waar ik nog nooit een woord mee gewisseld heb, het was nuttig én gezellig."

De gereformeerde basisschool aan de Froukemaheerd glimt er weer over. Zie foto links. De schoonmaak- en opknapbeurt zat er op, de ladders kunnen weer naar binnen of worden meegenomen naar huis.

Update 16:11 uur, de rechter foto staat op de Twitteraccount van de directrice van de school:
https://twitter.com/elineheeringa

Geen opmerkingen: