vrijdag 15 mei 2015

BEZORG-VRACHTWAGEN BLOKKEERT KEURIG HET FIETSVERKEER

Het is al eens eerder aangekaart op Beijumnieuws, het is voor bezorgdiensten amper mogelijk om met goed fatsoen spullen te kunnen afleveren bij woonhuizen die langs de wijkring staan. 

Een busje met bezorglading kun je nog half op de wijkring en half op de berm tussen het fietspad zetten, zoals hier het geval is. Vrachtwagens met grote artikelen (koelkasten, wasmachines etc.) kunnen vaak niet anders dan minutenlang op de wijkring te gaan staan, zie foto linksboven bij dit bericht.
Bovenstaande foto is vanmiddag tegen een uur aan de Emingaheerd gemaakt.  Links ligt de Heerdstee, rechts de Munsterheerd.
Een vrachtwagenchauffeur moet wat. Hij of zij reed het fietspad op om wat af te leveren, en zette keurig twee oranje pionnen neer om fietsers en bromfietsers te waarschuwen. Die zullen of over de rijbaan moeten of met de (brom)fiets in de hand over het nauwe stukje voetpad.

Of dit (foto) mag is een tweede. Maar misschien is dit wel veiliger dan dat de vrachtwagen tien minuten op de wijkring geposteerd staat.

Geen opmerkingen: