woensdag 13 mei 2015

DRUK IN DE WEER BIJ BEIJUM NOORD/GRONINGERWEG


Soms lijkt het alsof de werkzaamheden bij Beijum Noord voor geen meter opschieten. Al maanden zijn ze hier in de weer om aansluitingen tussen de Groningerweg en de Beneluxweg te bewerkstelligen. Schijn bedriegt, als je goed oplet ziet je toch langzamerhand de contouren van een nieuw kruispunt in het meest noordoostelijk gedeelte van de stad Groningen ontstaan.

Het kruispunt in wording kun je van twee kanten benaderen. Vanuit de richting Winsum en Adorp moet verkeer noodgedwongen een slingerweg door bedrijvenpark Witte Lam maken. Zie nog eens dit bericht. Op de foto bij het betreffende bericht zien we de Hornbach op de achtergrond liggen.
Rij even mee vanaf de andere kant. Zie foto boven, de blogger reed eergisteren vanuit de richting Bedum over het langs het Boterdiep liggende Groningerweg naar de ring.  Rechts zien we de Duitse bouwmarkt.

Ongeveer 300 meter verderop is de linker afbeelding gemaakt. Net als bij de Witte Lam moet het verkeer hier ook noodgedwongen een bocht maken om de weg te kunnen vervolgen. Het Boterdiep loopt links gewoon door.
Vanuit de bocht is de rechter foto gemaakt, zo te zien zijn graafmachines druk in de weer om zand of klei te verplaatsen. Op de achtergrond zijn toppen van gebouwen te zien die bij de Witte Lam moeten horen (ondergetekende zou niet weten wat dat anders voor gebouwen moeten zijn).

Zie linker plaatje, zo komt het er uit te zien....zie hier.
Op de onderste foto rijdt de blogger door naar het tijdelijke kruispunt met de Eemshavenweg. Rechts kun je daar richting Bedum, links rij je automatisch de noordelijke ringweg op met directe aansluiting op de oostelijke ring richting Beijum.

Maar kijk eens wat daar voor parallelle weg ligt naast waar de blogger rijdt (nog steeds onderste foto). Dat ziet er vrij nieuw uit, zullen dat de dat de nieuwe op- en afritten tussen de Groningerweg en de Beneluxweg zijn?
Wordt vervolgd.
Update 0:00 uur, Marie Lou Gregoire van RingGroningen reageerde op de Twittervraag of de blogger de stand van zaken goed heeft weergegeven, en vooral ook op de opgeworpen vraag over de nieuwe op- en afritten:
Sorry kon niet eerder kijken, maar de tekst is prima. Werkzaamheden gaan inderdaad hard. Ik hou je op de hoogte!Geen opmerkingen: