donderdag 28 mei 2015

GEZELLIG MET EEN PAPEGAAI BUITEN SPELEN

De bijna langste dagen van het jaar zorgen ervoor dat kinderen na het avondeten nog lekker lang buiten kunnen spelen. Het kan extra leuk zijn om een huisdier mee naar buiten te nemen.
Waarom geen papegaai?
De blogger dacht dat hij Lorre heette. Althans, dat had de buurvrouw van de papegaai verteld. De papegaai werd half april al eens buiten gespot.
Gisteravond stond een tiental Beijumer kinderen om het beestje heen. Locatie, speelveldje Froukemaheerd. Leuk jongens, even een fotootje? "Jaaah, komt die dan op Beijumnieuws?" Vooruit dan maar, vinden jullie ouders het goed dat jullie op internet komen? " Ja hoor." Hoe heet de papegaai? Lorre? "Nee, hij heet Odie."

Odie. De blogger maakte bovenstaande foto en ging verder. Achteraf had hij er spijt van dat hij direct weg ging. Gingen Odie en de kinderen met elkaar in gesprek? Had Odie wat te vertellen? Voelt ie zich lekker in Beijum?

Wie weet komt er een keer een vervolg op deze ontmoeting tussen Beijumer kinderen en papegaai Odie. Wat heeft ie veel vriendjes aan de Froukemaheerd.

Geen opmerkingen: