zondag 31 mei 2015

ONTWIKKELINGEN ROND BEIJUM NOORD GAAN VOORTVAREND


 Op bovenstaande foto staan de tijdelijke stoplichten die automobilisten vanaf de noordelijke en oostelijke ringweg naar het bedrijvenpark Witte Lam leiden. Die gaan zsm verdwijnen omdat de ontwikkeling rond dit punt drie maanden voor op schema liggen.
Voor de duidelijkheid, voor mensen die de situatie niet herkennen: als je vanaf de ring of via de Eemshavenweg richting Adorp en Winsum wil (vice versa) moe(s)t je noodgedwongen via Witte Lam om aansluiting op de Groningerweg te krijgen. De blogger kwam onlangs vanuit Beijum en ging richting Winsum toen hij bovenstaande afbeelding maakte. Rechtdoor gaat het naar het bedrijvenpark, het verkeer dat van rechts naar links rijdt gaat vanaf de noordelijke ringweg over naar de oostelijke ring.

Op de linker afbeelding verliet de blogger Witte Lam en sloeg hij rechtsaf de Groningerweg op. Als je op dit kruispunt denkbeeldig naar links rijdt, kom je bij het viaduct dat onder de Beneluxweg ligt te wachten op voltooiing. Foto is vanaf de Groningerweg aan de andere kant, Bedumkant, gemaakt.

Er zit schot in de zaak. Vandaag kwam onderstaand bericht binnen:
Opheffing tijdelijke verkeerslichten bij Witte Lam!
De nieuwe aansluitingen bij het knooppunt Groningerweg met de Oostelijke Ringweg - ter hoogte van Hornbach – zijn nagenoeg klaar. De verwachting is dat omstreeks 15 juni de nieuwe aansluitingen vanaf de Groningerweg richting Ring Oost in gebruik kunnen worden genomen. Ook zal de Groningerweg - onder het viaduct richting Hornbach - weer worden opengesteld, zowel voor auto’s als voor fietsers.  De tijdelijke verkeerslichten en de aangepaste verkeerssituatie op en rondom het bedrijventerrein het Witte Lam zijn dan niet meer nodig en verdwijnen. Dat is drie maanden eerder dan gepland!
 Voordat het zover is, zijn er voorbereidende en afsluitende werkzaamheden. Weggebruikers dienen daarom nog rekening te houden met een gewijzigde verkeerssituatie.
 Het totale overzicht van de komende werkzaamheden staat op de website zowel in tekst als in een overzichtskaartje.

De eerstvolgende werkzaamheden zijn:


Let op deze afsluiting begint ter hoogte van het bedrijventerrein het Witte Lam. Het Witte Lam blijft bereikbaar via de Noordzeeweg en niet via Noorderhoogebrug.
JF; even verderop, richting Adorp, wordt aan de Winsumerbrug gewerkt. Afgelopen week stonden tijdelijke verkeerslichten opgesteld om verkeer van Groningen naar Adorp (vice versa) veilig over één rijbaan over een stuk Groningerweg te leiden. Zie onderstaande foto.


Geen opmerkingen: