maandag 1 juni 2015

MAANDAGOCHTEND (237)


Het is de eerste week van juni en om een bepaalde (voor de blogger onbekende) reden zijn afgelopen weekend een paar afgedankte kerstbomen langs de kant van de weg gezet. Zie foto's links (Wilkemaheerd) en rechts (Holmsterheerd).  

Dat de natuur een beetje in de war is, herfstweer waar het voorjaarsweer moet zijn, hebben we afgelopen week gemerkt. Maar eens te meer blijkt dat sommige mensen ook behoorlijk het spoor bijster zijn.
Want, waarom eind mei/begin juni kerstbomen dumpen? En waarom die gewoon maar langs de weg zetten? Soms een steek los?
Ok, de blogger vermant zich, hij moet niet te gemakkelijk vervallen in maandagochtend-chagrijn, maar hij kan soms slecht tegen mensen die verantwoording (en troep) van zich afschuiven. 

We blijven nog even bij kerstmis en (afgelopen) oud en nieuw. In de Froukemaheerd vlamde destijds een vreugdevuur. Leuk. Gezellig. Maar een jong boompje liet daarbij het leven. Met als resultaat, nu, een al vijf maanden uitstekend zwart stompje binnen een vlak van ongeveer drie bij drie meter. Zie foto links. Sinds een paar dagen staan twee zware witte zakken naast het lege stukje klei. 

Op gevoel, even de handen gebruikt, zitten daar tegels in. Zijn die voor een particulier bestemd, of gaat het zielig stukje groen komende week betegeld worden? We zullen het zien.

Tja, de mensensoort.

Het wemelt de laatste tijd van graffiti in en rond de wijk van ene AGK (Algemeen Gek Krankzinnig?). Zie foto beneden, de fietstunnel onder een der poorten in de Grevingaheerd, Beijumerweg. AlgemeenGestoordGek (heeft z'n doel bereikt, want nu aandacht) prijkt bovenaan de lijst der gekken en dwazen die kliederen op muren en glazen.

Goed, zo kan die wel weer. Laat het aub écht voorjaarsweer worden. Dan klaart de stemming, ook die van de blogger, vast op.
Een prettige eerste week in juni 2015 toegewenst. Zet vooral uw afgedankte  kerstbomen langs de weg. Dit blogbericht is rond middernacht geschreven. Het regende en het regende. Eind van de week zal het 28 graden worden, als we de weersverwachtingen moeten geloven. Zou mooi zijn.

Geen opmerkingen: