donderdag 18 juni 2015

"DE BEIJUMKORF IS OP DE VOETBALKAART GEZET"

"Of ik trots ben? Ik ben supertrots!" 
Naar aanleiding van het eerder vandaag gepubliceerde bericht over de voetballers van de Beijumkorf liep de blogger vanmiddag deze aan de Jaltadaheerd liggende school binnen. Wat vindt directrice Marga Hesseling van de prestaties van 'haar' leerlingen? Het antwoord staat bovenaan dit bericht.

Daar kwam een even zo trotse leerkracht aangelopen, Jan Steenhuis, coördinator Schoolvoetbaltoernooi. "Ik haal de aanvoerder van het voetbalteam wel even op." Een paar minuten later kwam hij met captain Jonothan van Dorssen aangelopen. Gefeliciteerd man! " Ja, dank je wel." De blogger stelde: directrice, voetbalcoördinator én aanvoerder moeten even op de foto. Geen probleem, zie afbeelding rechts.

Marga Hesseling: "Ik mail je nog even een mooie foto." Zie afbeelding boven. Jan Steenhuis: "Dan stuur ik vanavond een stukje tekst." Wat een samenwerking. Zie hieronder.


 Door Jan Steenhuis

JONGENSSCHOOLVOETBALTEAMS OBS DE BEIJUMKORF NAAR ZEIST


In de afgelopen maanden heeft dit team de tweede plaats van de gemeente Groningen behaald, mocht het door naar de regiofinale in Harkstede. Daar werd wel gewonnen en dat bekende, dat op 3 juni in Jubbega om het kampioenschap van het district Noord kon worden gevoetbald. 

Marga Hesseling, Jonothan van Dorssen en Jan Steenhuis
Het was een spannende middag en aan het eind waren we kampioen van het Noorden!! Dat lukte het vorige jaar ook en dat hield in : meedoen aan het nationale kampioenschap in Zeist , op het KNVB sportcentrum.

Hier speelden de winnaars van de de 6 districten in twee poules van drie om het nationale kampioenschap.
Op 17 juni was het zover. Met een bus gingen we, samen met het meisjesteam van de Brederoschool, op naar Zeist !
 Het team kende een droomstart. Met liefst 8-0 werd gewonnen van OBS de Vos uit Voorschoten. De tweede wedstrijd ging moeizamer, maar na een achterstand wisten toch nog met 2-1 te winnen !  Dat was tegen de Mariaschool uit Vinkel ( Brabant ).  Op naar de kruisfinale tegen de Bolster uit Gilze. Die wedstrijd kon alle kanten op, maar het bleef 0-0. Dus strafschoppen; nadat ieder team 5 had genomen, stond het 3-3. Dus om en om en wij misten en de tegenstander niet. Er was natuurlijk teleurstelling bij het team, maar we hadden niet veel tijd om daar bij stil te staan. Want we konden nog wel de derde plaats behalen en dat gebeurde ook! In de reguliere tijd was het 2-2, nadat we tot twee keer toe een achterstand hadden weg gewerkt ! Dus..weer strafschoppen. Ook daar stonden we eerst achter, met 1-3, maar uiteindelijk scoorden we nog drie keer en de tegenstander niet. Toen was de ontlading groot en konden we aan het eind een mooie beker en de fair-play cup mee naar huis nemen ! Een geweldige prestatie, waar we allemaal heel trots op zijn !!

En wie zorgden voor deze unieke gebeurtenis ? Dat waren 14 spelers, die er elke keer bij waren en elke keer zich voor meer dan 100% gaven : keeper Mike , speler en reservekeeper Jonathan, Shaquille, Kha, Luuk, Sidney, Jeroen, Luciano, Max. Ricardo , Jayden, Elder, Onome en Jay.
Het team werd getraind en gecoacht door Jan Klunder, geholpen door Dennis Ruchtti. Samen hebben ze vele uren vrije tijd in dit team gestopt en het is natuurlijk een hele eer, als je op zo’n manier dit mega-toernooi kunt afsluiten !!  Ook grensrechter Paul droeg zijn steentje bij. Tot de finaledag was hij elke wedstrijd de “man met de vlag “.

Paul zorgde er ook voor dat de jongens extra drinken en fruit en gezonde koeken mee konden krijgen, gratis  beschikbaar gesteld door AH Beijum. En Intertoys in Beijum sponsorden de intrapballen op de finaledag. En slagerij van der Wier stelde hartige hapjes beschikbaar. Hiervoor natuurlijk bedankt !!

Samengevat: met elkaar hebben we de Beijumkorf heel goed op de voetbalkaart gezet !!

Geen opmerkingen: