vrijdag 12 juni 2015

SCHOOLPLEIN CALVIJNSCHOOL BEIJUM ONDERKOMEN 'NACHT ZONDER DAK'


De stemming zat er tegen half zeven vanavond goed in. Wat wil je ook, de zon scheen, de vooruitzichten voor de nacht zijn uitstekend, en een lekkere maaltijd stond te wachten. Op het schoolplein van de Calvijnschool te Beijum zullen tientallen jongeren gaan overnachten. Helemaal onoverdekt zal dit niet zijn. Kartonnen dozen vormen de muren en plafond van de slaapverblijven. Welkom bij de actie Nacht zonder dak.

Op genoemde tijdstip banjerde de blogger het schoolplein op. Er werd hard gewerkt aan de opbouw van het 'tentenkamp' -lees dozenkamp. 

Jongeren waren met ziel en zaligheid bezig om een aanvaardbaar onderkomen voor de nacht neer te zetten. Zie foto's links en beneden. Aan een der organisatoren werd de vraag voorgelegd waar dit vanuit gaat. Vanuit de Calvijnschool? 
"Nee, dit zijn jongeren van de Oosterkerk in de stad, de kerk die het dichtst bij de Oosterpark staat." 
Mag ik even een foto maken? Dat kon. Na het maaltijd-gebed richting de Almachtige Heer poseerden de vrolijke gereformeerde jongeren voor de camera. Zie afbeelding boven. Hadden ze er zin in? Ja. Springen, juichen.

Het belooft een aangename nacht te worden (qua temperatuur) op het schoolplein van de Calvijnschool te Beijum. Dat allemaal voor het goede doel. Graag nog foto's nasturen, organisatie!
Ervaar hoe het is om op straat te leven. Breng met jouw jeugdgroep één nacht door in een krotje en bezorg straatjongeren in Kenia, India en Bolivia een hoopvolle toekomst. http://www.nachtzonderdak.nl/

De Calvijnschool is een gereformeerde basisschool. Christelijke ouders, met verschillende kerkelijke achtergrondenvertrouwen hun kinderen aan ons toe. De Calvijnschool is een school met de bijbel waar gemotiveerde leerkrachten vanuit hun christelijke identiteit er alles aan doen om kinderen helemaal tot hun recht te laten komen. Dit betekent dat ieder kind het onderwijs en de zorg krijgt die bij zijn talenten en mogelijkheden past. http://www.gbscalvijn.nl/

Nacht Zonder Dak is de jongerenactie van Tear. Jongeren slapen één nacht in een krotje om geld op te halen voor straatjongeren. Kijk op: !

2 opmerkingen:

gerda zei

ik vind het geweldig

Anoniem zei


ik ook

wie weet zorgt deze achterhoofdsedroom er voor dat deze toegewijde kinderen tussen hun 18de en 28ste het tot realiteit maken?