maandag 22 juni 2015

MAANDAGOCHTEND (240)

De kop is er af. Het is officieel zomer. En wat kun je dan zin krijgen om achterin de tuin te gaan zitten met een lekker pilsje en een laptop bij de hand. Dacht de blogger gistermiddag, nadat hij pakweg 150 kilometer voor gezin en kroost (Vaderdag...) had rondgereden en tegen half vijf wilde relaxen met een pilsje in de hand. Ho-zen, dames en heren. Zie afbeelding boven. Huilen met de pet op. De langste dag van het jaar.

Relativeren behoort tot de standaarduitrusting van ondergetekende. Dus direct: nait soezen. Hij is geen bootvluchteling, geen aardbevingsslachtoffer (afkloppen!), geen voedselbank-klant en hij heeft geen levensbedreigende (2x afkloppen) ziekte. Nogmaals, nait soezen, hét Grunninger credo bij uitstek.
Of er nog een nieuwe aflevering van 'Sociaal Vuilnis' voor de zomerstop komt is de vraag. Daarom nu vast de linker en rechter afbeelding (die medio augustus toch echt zijn gedateerd). Gistermiddag bij de vuilniscontainers voor Winkelcentrum Beijum. Links, hoe aardig, een vissersstoeltje. Zomaar voor nop. Daar bij de waterkant...

Afbeelding rechts, een droogrekje, een wasmand en een....kinder-wc-brilletje? Het lijkt erop.

Vrolijker zomernieuws dan maar. De kunstmatig aangelegde geluidswal ter hoogte van Beijum Zuid kleurt deze dagen groener en groener. Terwijl die er drie maanden geleden nog zo bleek uitzag, zie onderste foto bij dit bericht. De wal groeit en bloeit. Niet alleen groen, maar ook rood en wit. Zie foto beneden.

De laatste volle week van juni 2015 is ingegaan. De zon schijnt momenteel en het lijkt een echte zomerse dag te worden. Een prettige week toegewenst. Met of zonder vuilnis. Het liefst met weinig regen en veel nieuw groen in de wijk. En natuurlijk veel zonneschijn.

2 opmerkingen:

An zei

Het is ook leuk om even te kijken op Peerby, of zelfs je inschrijven en verzoeken ontvangen van 'buren' (marge van een paar km) of ze iets van je kunnen lenen. Dat is heel breed: van een grasmaaier tot rugzak, heggenschaar, aanhanger, enz. Een mooi initiatief en dan hoeft niet iedereen alles te kopen wat hij nodig heeft. Brengt mensen ook wat dichter bij elkaar.

Anoniem zei

Kijk anders een keertje achter Innersdijk in de bosjes. Het hele IKEA-assortiment kun je daar zo ophalen. Bankstellen, kasten, stoelen, meubels. Maar ook televisies, kleding, huisvuil. Gratis en voor niets!