Het gemeentelijk maaibeleid is voor sommige Beijumers al jarenlang een bron van irritatie. Onder het mom van verruiging wordt er bezuinigd, aldus de klagers. Zie ook dit blogbericht.
In het groene gebied ter hoogte van de Kremersheerd lijkt de gemeente half half aan het werk te zijn gegaan wat betreft maaien. Op de achtergrond is een glad gemaaid voetbalveld zichtbaar. Maar daarvoor, in elk geval vanuit het zicht van de fotograaf, is het een grote wildernis. Of dit lelijk of mooi is, laat de blogger aan de lezer.
Bijna vier jaar geleden gaf Kees Huizinga een maai-signaal af richting gemeente Groningen.
maandag 8 juni 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
7 opmerkingen:
Daarentegen werden twee weken geleden de bermen van de Beijumerweg vroeger dan ooit gemaaid, waarbij van de ene dag op de andere het prachtig bloeiende fluitenkruid verdween.
Grom.
Prachtig, zo'n ruig stuk! Er groeit en bloeit en leeft van alles!
Aan de oever van het Boterdiep, net in de hoek rondom het paardenveld, worden creatieve figuren in het groen aangebracht.
Het is wel even wennen.
Het veldje achter de mudaheerd is gemaaid, de dag na mijn bericht op Twitter en verzoek op de site van stadsbeheer.
De betreffende medewerker is ruim 1,5 uur bezig geweest met het kleine veldje. Ik hoop dat het nu weer beter bijgehouden gaat worden we zijn er erg blij mee. Er kan nu weer gespeeld worden!
Boelemaheerd heeft paar vierkante meter manshoog opgaand brandnetel wildgroei. Wie maakt er thee van voor de groenvoorziening vd gemeente?
Onderzoek aardbevingen: Beijumse huizenprijs daalt 18% extra
Wag-advocaten maakten gisteren in rechtszaak tegen NAM gewag van 18% extra waardedaling van Beijumse huizen ten opzichte van de rest van stad. Benadrukt werd dat Beijum bovenop de Groninger gasbel ligt, en de rest van de stad niet (alleen Beijum-Oost ligt, samen met Lewenborg, op de inmiddels halfleeggezogen gasbel, red.). Wie kent dit onderzoek? Waar is het te vinden?
Enkel om reden dat huizen in aardbevingsgebied staan, dus los van daadwerkelijke fysieke aardbevingsschade (en evt. -herstel), is door onderzoek van taxateurs vastgesteld dat woningwaarde in aardbevingsgebied is gedaald. Statistische samenhang vastgesteld; nog geen causaal, oorzakelijk (oorzaak > gevolg relatie) verband vastgesteld. Voorbeeld: Appartement in oostelijke stadswijk Beijum is vergeleken met soortgelijke woning in wijk westelijke Vinkhuizen (resp. wel en niet liggend op Groninger gasbel); uitkomst is waarde-verschil van 18%, ten voordele van Vinkhuizen ten opzichte van Beijum.
Tot zover weergave WAG-advocaat-procureur.
Zie ook bericht van Beijumer Mike Tomale over rechtszaak.
Wie weet meer?
Een reactie posten