zondag 21 juni 2015

GISTERMIDDAG EN AVOND BEWONERSFEEST FOSSEMAHEERD


Het is de tijd van buurtfeesten en einde seizoen-feestjes in straten en buurten. Het bijna afgelopen schoolseizoen afsluiten en met buurt (heerd)genoten gezellig op een avond buiten zitten, samen eten en wat borrelen. De Fossemaheerd beet misschien wel de spits af wat betreft buurtfeestjes in Beijum. Gistermiddag kreeg de blogger op z'n werk een paar foto's binnen van Fossemaheerder Jort, hij appte de beide middelste foto's. We zien links een stapel houtblokken, twee barbecues en een hoop stoelen onder een soort van partytent. Op de rechter foto zien we een springkussen en twee kinderen die zich vermaken met een autoband aan een een dik touw. Schommelen op een autoband.


Tegen half tien gistermiddag kwam de blogger na gedane arbeid weer in Beijum aan en hij kon het niet nalaten om even de Fossemaheerd in te rijden. Wat nou, verboden in te rijden? Ja, de Fossemaatjes hebben er werk van gemaakt, de weg rond de centrale speelplek was afgesloten.

Het sputterde een beetje, maar de bewoners van de Fossemaheerd lieten zich er niet door van de wijs brengen. Het vuur brandde en de volwassenen kinderen vermaakten zich. Zo te zien was er al gegeten (niet zo raar om half tien 's avonds).
Eerst de onderste foto, een meisje was geschminkt en poseerde even voor de fotograaf.  Meisje, is het leuk om alle aanwezige kinderen even op de foto te zetten? Natuurlijk. Na wat heen en weer geloop stonden op een gegeven moment een vijftiental kids naast de vuurbakken. Zie bovenste afbeelding.

De Fossemaatjes vierden afgelopen avond hun prettig samenzijn en de kortste nacht van het jaar. Wat een gemeenschapszin.

Er zijn heerden die voor de schoolvakantie een buurtfeest organiseren, anderen doen dit aan het einde van de zomervakantie.
Foto's zijn welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl.Geen opmerkingen: