maandag 15 juni 2015

GEMAKKELIJK DOORSTROMEND KRUISPUNT BIJ BEIJUM NOORD IS OPEN!

Rechtdoor naar de noordelijke ring, verderop rechts naar de Eemshavenweg, direct rechts naar de Groningerweg

Bedrijvenpark Witte Lam en de Hornbach lagen tot gisteravond ongeveer drie kilometer rijden van elkaar vandaan. Maar de nieuwe aansluiting tussen de Beneluxweg en de Groningerweg is vanochtend geopend. De afstand tussen genoemde bouwmarkt en het bedrijvenpark bedraagt opeens maar een paar honderd meter meer.

Zie bovenstaande foto, allemaal, inclusief video, vanochtend gemaakt. Vanaf de oostelijke ringweg is er opeens een afslag naar de Hornbach én Witte Lam tegelijk. Met een wijde bocht kom je al rijdend bij het kruispunt uit dat op de linker foto is te zien. Rechtsaf kun je onder het nieuwe viaduct door naar de Witte Lam, Adorp, Winsum, enz. Linksaf, foto is vanuit dat perspectief genomen, na een rondje te hebben gereden op de parkeerplaats van de bouwmarkt, gaat het naar Zuidwolde, Bedum, etc.

De maanden durende blokkade op de Groningerweg is definitief opgeheven.

De rechter afbeelding is gemaakt direct na het verlaten van de Hornbach. Hier worden de richtingen Witte Lam, Winsum en Lauwersoog samen met Delfzijl en Hoogezand aangegeven. Onder het viaduct door gaat het rechtdoor richting de eerste drie genoemde bestemmingen, na het viaduct gaat het direct rechtsaf richting oostelijke ringweg en dus naar Hoogezand en Delfzijl.

Wat een verademing om het kruispunt over te rijden. Wat zoeft dat allemaal lekker vloeiend door. Het 'leed' is geleden. Drie maanden eerder dan was geprogrammeerd is dit nieuwe kruispunt bij Beijum Noord nu reeds geopend.

Er moést net even met camera rondgereden worden. Rij, kijk en luister even mee. De muziek, een oudje van Roxy Music: Avalon.
(Voor de scherpheid der beelden is het beter om de video op klein formaat te bekijken)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanaf Hornbach richting Witte Lam eerst met de weg omhoog om later naar beneden te gaan om onder het viaduct door te kunnen. Waarom niet geleidelijk aan naar benden om de juiste doorrijhoogte te verkrijgen?

Henk Lankamp zei

Het stukje omhoog is nodig om goede aansluiting te krijgen met de afslag vanaf de Oostelijke Ringweg. Die afslag mag namelijk niet meer dan een voorgeschreven hellingspercentage hebben.