dinsdag 9 juni 2015

UIT DE OUDE DOOS (248)


De foto zal tussen de tien en vijftien jaar oud zijn. Jonger kan ook, maar de blogger meent zich te herinneren dat de kwestie omstreeks 2003 speelde.

Was het de Isebrandtsheerd? In elk geval daar in de buurt. Een raam van een woonhuis was dichtgetimmerd. Een spandoek ervoor met als tekst: 'Huisuitzetting invalide man is dat sociaal?' Het spandoek geeft boosheid en verzet weer. ZÓ ga je niet met gehandicapten om!
Het is de vraag of gehandicapten per definitie positief gediscrimineerd moeten worden, het is ook wel zo waardig als ze zoveel mogelijk gelijkwaardig met gezonde mensen worden behandeld. Maar de blogger weet hier niet van de hoed en de rand. Hoe zat het hier ook nog maar?

Update 10/6; 19:07 uur. Lees ook de reactie van 'gehandicapte' Bert....Een gehandicapte met een wietplantage is het toppunt van integratie voor iemand met een beperking.

3 opmerkingen:

Bert Wijnholds zei

Was het een slechte huurder of overlastveroorzaker? Dan was een huisuitzetting vast niet onterecht. Zo mag je ook met invaliden omgaan, als er reden voor is.

Zoals onze blogger al schrijft, het is wel zo waardig als ze zoveel mogelijk gelijkwaardig met gezonde mensen worden behandeld. Gelukkig is het voor gehandicapten mogelijk om gelijkwaardeg te functioneren. In Nederland hebben we Fokus, een organisatie die zelfstandig wonen met eigen regie over de zorg mogelijk maakt. Dat is een goede basis voor volwaardige deelname aan de maatschappij. Kijk maar eens op http://www.fokuswonen.nl/. Wisten jullie dat Fokus zo'n project bij ons in de wijk heeft?

Ik heb trouwens eens een verhaal gehoord van een cliënt van Fokus (niet bij ons) die werd opgepakt vanwege een wietplantage. Wat mij betreft het toppunt van integratie.

Willem Pauwelussen zei

Atensheerd 88 dacht ik?

Bert Wijnholds zei

Inderdaad Willem, op de Atensheerd 88. Er is bij Fokus een flyer over project Beijum te bekijken/downloaden op http://www.fokuswonen.nl/download/FOKUSWONEN11473.pdf