vrijdag 26 juni 2015

HET HEERDENPAD AF RICHTING STAD


Gistermiddag moest de blogger voor zaken in de Stad zijn. De keuze tussen de auto of fiets nemen was snel gemaakt. De binnenstad van Groningen inrijden, een parkeerplaats zoeken en je daar scheel voor betalen, tegenover een fietstochtje was gauw gemaakt.

Ter hoogte van waar kruispunt Beijum Zuid over gaat naar het Heerdenpad. maakte ondergetekende bovenstaande foto. Bij het voetbalveldje was gemaaid en niet gemaaid. Het zag er enigszins komisch uit, meestal wordt het gedeelte gemaaid waarop kan worden gevoetbald, hier, foto, is het net andersom.

Na het maken van de foto fietste de blogger verder. Terzijde, al fietsend moest hij denken aan het nieuwsbericht dat gisteren verkondigde dat mensen die fietsen een half jaar langer leven. Zou de tijd van komkommernieuws reeds zijn aangebroken? Een half jaar langer leven? Wat een flauwekul. Je zult maar 85 jaar zijn en ernstig ziek met nog een half jaar te leven. Had ik nou maar wat minder in m'n leven gefietst, zou de terminale patiënt kunnen denken, dan was ik nu lekker pijnloos weg gezeild uit het leven. Alsof langer leven per definitie voordelig zou zijn. En alsof doodzieke mensen niet naar de dood kunnen verlangen.

Maar goed. Al levend en ademend zag de blogger dat ter hoogte van de voetbalkooi, tegenover De Hunze, ook al weer gras werd gemaaid. Zie foto links, klik groter.

Na het schieten van de foto vervolgde ondergetekende z'n weg. Wat is dat nou weer? Achter z'n rug kwam een gevaarte aanrijden dat minstens 40 km/uur reed. Op een fietspad! Fiets aan de kant en een foto maken voordat het gemotoriseerde kreng uit beeld is. Het lukte nog, zie afbeelding rechts.

Vlak voordat de Korrewegbrug werd bereikt daalden de slagbomen. Een schip voer door het van Starkenborghkanaal.
Auto's posteerden zich voor de slagbomen, fietsers liepen naar boven en beneden via de loop- en fietsbruggen.

De hele brug gepasseerd en bijna op de Korreweg beland, viel het de blogger op dat de leuningen van de loopbrug geschuurd waren. Althans, zo kwam het over, zie foto beneden. Krijgen de leuningen een opknapbeurtje?

De Korrewegbrug is een fascinerende knooppunt. Schepen, wandelaars, (brom)fietsers, auto's, alle mogelijke verkeer over land en water komt hier tezamen (uitgezonderd treinen).

Laten we hopen dat de Korrewegbrug tot in lengten van dagen voor auto's, (brom)fietsers en schepen een belangrijke doorgangspunt blijft.

Geen opmerkingen: