zondag 7 juni 2015

NOG ÉÉN KEER PROKKEL 2015 Verstandelijk gehandicapten uit Beijum kunnen dit weekend nagenieten van een bijzondere week. Zelden zullen ze zoveel aandacht op een dag krijgen als afgelopen woensdag en donderdag het geval was.
Er werden nog een paar foto's nagestuurd van de laatste dag. Op bovenste foto zien we deelnemers met begeleiding tijdens een natuurtocht op een brug poseren. Foto rechts, het eindfeest in het Trefpunt nog een keer.

 Voor verstandelijk gehandicapten zijn een paar moeilijke termen bedacht. Wat te denken van retardatie en oligofrenie?
Mentale retardatie[1] (letterlijk geestelijke achterstand), in het verleden vaak oligofrenie genoemd, zwakzinnigheidintellectuele stoornisgeestelijke/verstandelijke beperking of mentale handicap is een ontwikkelingsstoornis waarbij de verstandelijke vermogens zich niet met de normale snelheid ontwikkelen en meestal een gemiddeld niveau niet zullen bereiken. De persoon heeft door het cognitief tekort moeite om volledig te functioneren, in vergelijking met leeftijdgenoten. Daarom wordt wel gesproken van eenverstandelijke handicap of een verstandelijke beperking. De term geestelijk gehandicapt werd ook gebruikt. Dit werkt verwarrend, omdat met geestelijk ook heel vaak "de psyche betreffend" of "psychiatrisch" wordt aangeduid.[2]
Wikipedia

Geen opmerkingen: