woensdag 17 juni 2015

OPEN DAG SCHOOLTUIN BEIJUM


Ze zien er op het eerste gezicht uit als twee gesluierde moslimmeisjes. Maar religie is in dit geval geen motief voor de gezichtsbedekkende kleding die ze dragen. De twee meisjes op bovenstaande foto leidden de blogger vanmiddag rond bij imker Bart in het kader van de open dag van de schooltuinen.

En ze stalen wat ondergetekende betreft de show. Al filmend trokken ze opeens de regie naar zich toe. "Komt dit op You tube"? Natuurlijk, als jullie dat willen. De jeugd van Beijum groeit op met Beijumnieuws, Lijn 6 en Facebook, waarvoor tot een paar jaar geleden het papier in de wijk de dienst uitmaakte qua nieuwsvoorziening. Op You Tube dus. Goed? "Ja, en we gaan nog wel even wat vertellen."  Bekijk en beluister de video, hoe twee jonge meiden zo bij de televisie kunnen werken.

Links zien we twee meiden zonder hun bijen-outfit voor de Bijenstal staan.

Er gebeurde meer in de Schooltuinen van Beijum. Op de rechter foto zien we mevrouw Marjo van NDE met een hoed op waarop het programma van de middag op stond geschreven. Direct naast haar staat Gieneke Dijkstra, zij gaat Jothea Brouwer, hier links op de foto, enige tijd vervangen.

Op de linker afbeelding zien we meester Ger aan het begin van het ' blote voetenpad' dat voor de gelegenheid was gecreëerd.

Op de onderste foto is te zien dat een begeleidster aanwezige kinderen de kunst van het stempelen bijbracht.

Foto rechtsonder, geïnteresseerde ouders en kinderen rond de Beijum-kast van imker Bart.

Het leek de hele middag alsof het zou gaan onweren, het kan zijn dat dit het bezoekersaantal iets heeft gedrukt. Hoe het ook zij, volwassenen en kinderen hebben vanmiddag in Beijum kennis kunnen maken met natuuronderwijs in de grootste en groenste wijk van de stad Groningen.


De speciale dank van de blogger gaat uit naar de twee presentatrices op de video (en foto's boven en linksboven). Zie video onderaan dit bericht.
Geen opmerkingen: