vrijdag 12 juni 2015

EVEN M'N PAARD UITLATEN IN HET ZILVERMEER


Voor zover de blogger bekend is mogen er geen honden in het Zilvermeer zwemmen. Maar je hebt dieren en dieren. Dacht Orwell ook toen hij het boek Animal Farm schreef: "All animals are equal, but some animals are more equal than others".

Honden zijn geen edele dieren, die status is weggelegd voor paarden. Honden hebben poten, paarden zijn voorzien van benen. Verschil moet er zijn. Waar een opruimplicht voor hondenkeutels geldt, gaat dit niet op voor paarden (die het veelvoudige tijdens een toiletgang op straat deponeren).

Gisterochtend tegen half twaalf werd het warmer en warmer. Lekker als je met je paard door Kardinge galoppeert om dan even bij het Zilvermeer te stoppen om hem of haar de mogelijkheid te gunnen om even prettig af te koelen.

Jongedame op de rechter foto opeens:"Lieverd, wat doe je nou"? Er sprak liefde voor het paard uit. Paardje ging opeens liggen en ronddraaien. Bleef dat hanteerbaar voor het bazinnetje? Ja, dat bleef het. Het edele dier had gelijk, alleen een half meter met de poten, pardon, benen, in het water staan, dat schiet niet op qua afkoeling.

Het Zilvermeer heeft een multifunctionele functie. Er komt een wakeboard-baan, de mens kan er zwemmen, zonnebaden en bootje varen. Maar het is ook een prachtige plek om je paard uit te laten.

 Zwemmen kan ook in natuurwater, omdat het voor ruiter en paard leuk is. Niet alle paarden zijn in het begin even dol op water, maar als je de rust en tijd neemt om je paard langzaam aan het water te leren wennen, zullen de meesten geneigd zijn om te zwemmen. Als je wilt gaan zwemmen met je paard, zorg dan voor een plek waar je veilig het water in kunt gaan. Het meest ideaal is een plek waar de bodem rustig afloopt en met een ondergrond waarop het paard grip heeft. Zwem je in diep water, blijf dan altijd parallel aan de oever, zodat als je paard vermoeid raakt, hij snel weer vaste grond onder zijn hoeven kan hebben. 
http://www.bokt.nl/wiki/Zwemmen

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me niet zo gezond voor de kinderen als ze zwemmmen in de paardendrollen!

Anoniem zei

Dit is nou precies 1 van de redenen waarom ik daar nooit mijn voeten in het water zal zetten....

Willem Pauwelussen zei

Volgens mij was het waterplan voor stadsdeel Noorddijk zodanig dat de Lewenborgsingel (en de waterloop langs de Zuidwending in Beijum?) in stromende verbinding zou worden gebracht met het kanalennet in Kardinge en dat daar helofytenfilters tussen geplaatst zouden worden.
Misschien dat Noorderzijlvest of Stadsdeelbeheer eens kunnen uitleggen hoe lang het duurt voordat een paardedrol is opgelost in dit (zelf)reinigende systeem.

Anoniem zei

Misschien kan het altijd onbetrouwbare RIVM hier een oplossing bieden voor oplossen van stront? Ach kom, we gaan toch niet in een Dettol wereld leven?

Kees K.

DDD zei

Ik vind het een mooi tavereel. Vooral blijven doen. Je gaat heus niet dood als je daar later zwemt. Al die vogels doen ook hun behoefte in het water.

Anoniem zei

En al die mensen die in het water kakken en piesen dan. Een paard is een hygiënisch dier hoor.

Ria zei

Volgens mij staat er op het bord bij Kardinge dat het zomers ook verboden is voor paarden en niet alleen voor honden. Juist vanwege de hygiëne.