zondag 28 juni 2015

BIKKELS (m/v) RENNEN ZWEMMEN EN KLIMMEN TIJDENS DE KARDINGERUN


Meer dan duizend bikkels (m/v) rennen en zwemmen vanmiddag door het Kardingerpark. Om 14 uur gaf wethouder de Rook het startsein voor de échte atleten, maar vergeet vooral de vele recreatieve sportievelingen niet die nu (14.25 uur) alles uit de kast trekken om zichzelf te overtreffen.
Rennen, over obstakels klimmen, door sloten heen baggeren, door dikke stenen buizen kruipen, het wordt de bikkels vandaag allemaal niet gemakkelijk gemaakt.

In de loop van de dag volgt een video-impressie van de Kardingerun en er worden nog meer foto's gepubliceerd. 

De KardingeRun is…

.. de obstacle/mudrun van Noord Nederland voor echte bikkels

De start vindt plaats in de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge. Vanuit daar zijn voor de tweede editie routes uitgestippeld over 4, 8 en 16 kilometer. Deze routes lopen door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge in Groningen. Tijdens de run kom je spectaculaire hindernissen tegen met water, modder en andere obstakels. Natuurlijk is ook de Kardinge Mountain onderdeel van het uitdagende parcours. 
Verder is de ouder-kindloop een nieuw onderdeel van het evenement. Hierbij kunnen ouders (of een andere volwassene) met hun kind (8 – 14 jaar) deelnemen aan de 4 kilometer.

3 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

gesponsord door Hornbach blijkbaar want op alle afzetlinten wordt dit bedrijf nadrukkelijk afgebeeld

jetje zei

En dat is belangrijk om te noemen omdat....... elk groot evenement heeft sponsors nodig, dus die willen dan wel in beeld met naam uiteraard. Lekker belangrijk, ze hadden plezier zo te zien, ging het om denk ik.

karin zei

Hornbach bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische evenement.
En compliment voor mijzelf en alle andere vrijwilligers.
Beetje jammer dat ook dit jaar weer veel obstakels zijn vernield.
Zo is een houten hindernis compleet afgebrand.