dinsdag 2 juni 2015

BEWONERS DOEFMAT WETEN NIKS VAN VERHUIZING WIJ BEIJUM NAAR HUN PAND

Archieffoto, ruimte in de Doefmat
Sinds een en driekwart jaar doet het voormalige schoolgebouw de Doefmat dienst als woon- en werkruimte. Het zoemde afgelopen week door de wijk en gisteren werd het nieuwe via Beijumnieuws wereldkundig gemaakt: Het Sociaal Wijkteam Beijum gaat vanuit het Gezondheidscentrum naar de Doefmat verhuizen.

Toch maar even bellen met iemand die er werkruimte huurt, wat vinden de bewoners van het pand ervan dat het Sociaal Wijkteam in de Doefmat komt? Staat er nog ruimte leeg? De persoon wil liever niet met naam genoemd worden maar is helder:"Nee, alles zit vol." Maar dat zou inhouden dat bewoners of iemand die een zaak in het gebouw heeft eruit moeten? "Ja, daar zal het dan wel op neerkomen. Maar wij weten allemaal van niks." Dat is vreemd, zijn er ook nog geen huuropzeggingen binnengekomen? "Nee, Carex (open de aller bovenste link voor informatie) moet ons twee maanden van tevoren inlichten, en dat is nog niet gebeurd."
Ik hoorde gisteren dat er nieuwe internetverbindingen worden aangelegd voor betere ICT-mogelijkheden. "Dat is helemaal vreemd, onlangs hebben enkele bewoners zelfstandig via een provider beter internet geregeld."
Geeft het nieuws dat het Wijkteam er komt onrust? "We hebben het vandaag op de Doefmat-groepsapp gezet, we maken er wat grappen over, wat moet je anders?

Behalve voor werkruimte doet het gebouw ook dienst als woonruimte voor studenten.

Er gaat een gerucht door de wijk al zou het gebouw waar de voormalige videotheek in heeft gezeten ook op de nominatie staan om dienst te doen als uitvalsbasis voor het wijkteam.
De blogger weet het even niet meer. Wel concludeert hij dat er vaak vreemd wordt gecommuniceerd in Beijum. En dat er iets schort aan de afstemming.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schrijnend dat Winkelcentrum Beijum-Oost niet vanzelfsprekend de plek is waar Wij zich vestigd. Dat is toch het dienstenplein, het gebied waar publieke voorzieningen in de wijk geconcentreerd zouden worden, midden tussen de doelgroep die toch vooral in Oost woont en leeft. Beslissers durf te kiezen voor mensen, klanten centraal stellen; niet het vullen van anti-kraak gemeentegebouwen als de Doefmat. Patrimonium heeft ruimte genoeg leeg voor maatschappelijke nuttige functie op WC Oost voor de mensen, nl. ruimte van ouwe videotheek en evt. ook nog leegstaande Amkemakoepel.

Kees Huizenga zei

Zie tevens:

http://www.dichtbij.nl/groningen/regio/artikel/4032712/bewoners-doefmat-in-beijum-overvallen-door-wijkteam.aspx

De gemeente Groningen, afdeling Maatschappelijk Vastgoed, werkt trager dan de razende reporter van Beijumnieuws. Waarom geen professionele voorlichting vanuit de SDC Noorddijk? In dit verband verwijs ik naar de Gedragscode voor ambtenaren, § 1.