donderdag 11 juni 2015

ER WORDEN CAMERA'S AANGEBRACHT OM INCIDENTEN TE KUNNEN REGISTREREN

"Er worden camera's geïnstalleerd  om eventuele incidenten te kunnen registreren." 

De blogger legde gistermiddag de vraag neer bij de mensen van RingGroningen wat betreft de werkzaamheden rond kruispunt Beijum Zuid. Dit n.a.v. dit blogbericht.
Op verschillende plekken rond het kruispunt werden gaten gegraven en men was met een grote katrol met bedrading in de weer. Wat waren ze toch aan het doen?
Beijumer Bert Mulder van WibenaheerdOnline gaf  via Twitter reeds een hint: 'Ze zijn kabels aan het trekken voor camera's.'

Gisteravond reed ondergetekende tegen 21.30 uur na gedane werkzaamheden de stad binnen en koerste via Ring Oost richting huis.

De klep voor de voorruit moest naar beneden om niet verblind te raken door de ondergaande zon. Ter hoogte van het viaduct Lewenborg kon even een foto worden gemaakt, zie afbeelding rechts, klik groter. De hele verdere rechter strook tussen Lewenborg en Beijum was door grote rode pionnen afgezet.

Langs de hele route werd op bepaalde plekken gegraven.
Bij afslag Beijum-Zuid fotografeerde de blogger de katrol. Zie bovenste afbeelding. Kabels trekken voor camera's?
Ja dus. Een Twittervraag leverde het volgende antwoord op:

Groningen Bereikbaar installeert camera's om eventuele incidenten te registreren

Camera's installeren om incidenten te registeren? Wat voor incidenten moeten dat zijn? File's? Drankrijders? Onbeschoft rijgedrag? De blogger zal het eens navragen.

1 opmerking:

Klaas Vaak zei

Of zijn de camera's bedoeld om te kijken wat er in de wijk Beijum gebeurt, zodat bestuursleden van de stad Groningen niet meer naar de wijk Beijum
hoeven ? Want praten met de bewoners doen ze ook al niet zo blijkt nu wel.