dinsdag 23 juni 2015

KINDEREN IN BEIJUM (21)


Jongens gaan voetballen, oorlogje spelen, appels uit bomen gappen, ruig doen. Meisjes zijn zacht lief en aardig, ze spelen met poppen en spelen moedertje, keukentje.....
Een vriendelijke vraag aan de hard core-feministen, spring me niet direct in de nek om bovenstaande regels. Wees liever zacht lief en aardig, tolerant en geduldig, is een veel sterkere opstelling. Het komt uiteindelijk wel goed met dé man.
Sommige oer-aspecten van het man of vrouw zijn zitten er al vroeg in als kind. Denkt en ziet de blogger (andere meningen zijn altijd welkom).
Op  bovenstaande afbeelding zien we (half) twee meisjes moedertje spelen. Lieten ze de baby even lief slapen? Werd hij of zij achter een boom verschoont? Wat zorgzaam.

Heel mooi dat mannen ook zorgzaam en gevoelig kunnen zijn. En vrouwen haar op de tanden kunnen hebben en een dikke broek aan. Maar het heeft ook zo z'n (geen haar) charme als meisjes en vrouwen zoveel mogelijk meisjes en vrouwen blijven. En jongetjes en mannen jongetjes en mannen blijven.

1 opmerking:

Ria zei

Ik mag je niet als feminist op je nek springen en dat zal ik niet doen, want ik ben geen feministische voorvechtster meer. Maar ik speelde vroeger én met poppen én 'cowboytje'.

Jammer dat het óf óf neergezet moet worden. Kinderen (en volwassenen) mogen gewoon alles, ze hoeven niet meer te kiezen wat ze willen spelen of doen op basis van geslacht en dat is juist zo mooi.

Laat die meisjes met poppen spelen én in bomen klimmen. Laat kinderen kinderen zijn, zoals mijn moeder mij dat gelukkig ook liet zijn.