zaterdag 20 juni 2015

IS DRANK ECHT HET BESTE CADEAU VOOR VADERDAG?

De beste cadeaus voor Vaderdag bestaan uit een partij goedgevulde flessen drank. Aldus de drankwinkel in Winkelcentrum Beijum. En omdat deze winkel onderdeel is van een landelijke keten, hangen op meerdere plekken in het land posters zoals linksonder op het raam van de Beijumer winkel is te zien.

Het geeft te denken. Niet zozeer vanuit moreel oogpunt, drink gerust alcohol, zolang je er maar niet mee achter het stuur kruipt of dat je je kinderen of vrouw gaat meppen als je teveel gezopen hebt.

Het is iets anders, de blogger weet niet anders, of vooral kinderen van tussen de pakweg 6 en 16 jaar geven hun ouders iets voor Vader- of Moederdag. Maar ha, die mogen geen alcoholische flessen of blikken met inhoud kopen. Hoe moet dat nou? Moet een 14 jarige aan zijn of haar moeder vragen of die misschien even een lekker flesje voor papa aan wil schaffen? ("Mama, papa lust graag rum, wil jij...")

Je wil immers het beste voor je vader, en dus ook het beste kado geven (kado geeft een foutmelding door de spellingscontrole, het moet cadeau zijn, maar dat terzijde).

Of zal deze opzichtige flauwekul-reclame voor volwassenen bedoeld zijn?  Dat je als veertiger of vijftiger deze dagen denkt: "Wat zal ik mijn oude heer van 85 eens voor Vaderdag geven? Een fles jenever?"

Op de poster staan een vader een zoon, leeftijden ongeveer 35 en 65 jaar. Klik groter. Zoon lacht schaapachtig terwijl vader een glas wijn vasthoudt. Wat zien ze er toch quasi gelukkig uit en wat een goede band hebben ze toch. Zoon heeft om het geluk te verstevigen een fles wijn voor zijn ouwe heer gekocht. Speciaal voor Vaderdag...

Het ziet er zo dom uit, dat je je afvraagt of de directeur van de winkelketen die dit verzonnen heeft in zijn leven misschien teveel heeft gezopen, waardoor zijn hersencellen deels zijn verwoest.

Om toch met een beetje moraal te eindigen, de blogger heeft de mooiste herinneringen aan Vaderdagcadeaus die niks hebben gekost, maar die met liefde en aandacht zelf door zijn kinderen zijn gefabriceerd.

Morgen is het weer zover....

1 opmerking:

Anoniem zei

Schijnheilig leer ik mn kids dat ze van de alcohol af moeten blijven ie het beste kado voor hun vader zeggen ze