zaterdag 20 juni 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (21)


Het is bij tijd en wijle erg koud voor de tijd van het jaar. Wat aardig toch dat iemand drie hoofdkussens met rode hoes er omheen aan de kant van de weg zet. En kijk toch, wat lief, twee bloembakken erbij. Stel dat het toch nog een mooi voorjaar gaat worden? Zie bovenste foto.

Het aanbod van sociaal vuilnis de afgelopen weken was wisselend. En de blogger zal vast niet alles op de gevoelige plaat hebben vastgelegd, wie weet wat er allemaal nog meer is geschonken aan de minder bedeelden in de wijk.

In elk geval een partij kleren en een paar schoenen, zie afbeelding links. Nee, papier en karton, daar heeft niemand belang bij. Maar een trui, een broek, hemd en vest....Het zat allemaal in de stoffen tas -ook mooi om mee te nemen!-naast de papierbak bij Winkelcentrum Beijum.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weert...

Aha, kijk, wat ligt daar? Een rol tapijt. Zie foto rechts. Stel dat je daar nou net verlet van hebt? Het kan te groot zijn qua gewenste afmetingen, maar met een goede stanleymes kom je tegenwoordig een heel eind. Nait soezen mensen. Hoe gaat dat spreekwoord ook nog maar? Gij zult een gegeven paard niet in de bek kijken,

En wat ligt daar naast een container op de afbeelding linksonder? Is het een verrassingspakket? De blogger heeft dit cadeau niet geopend, maar het zag er allemaal verzorgd en beschermend uit. Het kan haast niet anders, of dit geschenk is er met zorg, aandacht en respect neergelegd. Wat zal het zijn geweest? Een theeserviesje?

De rechter afbeelding beneden dan. Wat moet dat grote ronde ding voorstellen? De blogger zou het niet weten, maar het lijkt op een stuk ventilator. Maar kijk toch eens naar wat voor liefs er op staat? Stel je wil kamperen en je hebt geen goed kooksetje?  Zie aan, beste Beijumers, een gewoon pannetje met een steelpannetje. Voor nop! Niet lullig en kil op de grijze stalen plaat rond de container gelegd, nee, keurig en beschermend in de 'ventilator.'

En wat ligt daar op de foto links beneden naast de paal van een vuilnisbak? Niet te geloven, een heuse ovenschaal. Met nog de etensresten van de laatste bakpartij aangekoekt, maar een kniesoor die daar oplet. Je moet een gegeven paard immers niet in de bek kijken, kom op, even een heet sopje door de ovenschaal en je kunt het ding weer gebruiken.

 En wat lag daar eergisteren bij de vuilniscontainers naast Plein Oost aan de Claremaheerd? Een televisie en een computerscherm met dikke achterwerk. Het was wat vochtig weer ten tijde van het maken van de foto en dat is eigenlijk tegen de Sociaal Vuilnis-afspraken in. In geval van regen of sneeuw verpak je je weg te geven cadeautjes mooi even in plastiek. Anders heeft een ander er toch niks aan domme gulle gevers!

Beijumers zijn een goed volkje. Ze hebben wat over voor elkaar. Hartverwarmend wat er soms op straat wordt gelegd.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik breng mij afval altijd keurig weg. Kleine moeite lijkt me. Denk dat ik het ook maar eens ergens in een heerd pleur. Net als die aso's hier.

An zei

Als ik van 'goed spul' af wil zet ik het wel eens op het pleintje met een briefje eraan 'gratis'. Als het na een dag niet weg is, haal ik het weg en breng het naar grof vuil. Volgens mij ben ik dan aardig voor de buurtjes, voor de gemeente en voor het milieu.