zondag 14 juni 2015

DE BEIJUMRIJDER (62) RIJDT LANGS KRUISPUNT BEIJUM NOORD IN WORDING

Bijna verleden tijd, de noodafslag naar de Hornbach vanaf zuid
Onvoorstelbaar hoe geordend het verkeer de afgelopen tijd over Ring Oost bij Beijum Noord rijdt. Een toonbeeld van discipline en harmonie. 

In feite ligt alles er ook zeer overzichtelijk bij, een enkele rijbaan naar voren, een bochtje naar rechts, een afslag naar de Hornbach, bochtje terug, alles staat zeer duidelijk aangegeven.

Druk aan het werk bij Beijum Noord, linksachter de Hornbach
De blogger is geen verkeersdeskundige, maar wel reed hij afgelopen weken frequent over de Beneluxweg bij Beijum Noord. Het ging richting de Hornbach of naar Ring Noord. Bochtje naar links, bochtje naar rechts. Soms ging het hobel hobbel van de ene naar de andere rijbaan. Het leek in eerste instantie allemaal heel onoverzichtelijk, maar onderschat de automobilist(en) niet. Om op dat verkeerskundige terug te komen: wat een aanpassingsvermogen. Wat gedragen al die automobilisten zich keurig. Is er de afgelopen maanden rond het gekronkel bij Beijum Noord wel eens een ongeluk voorgevallen. Nee.

Het is nog even 'pijn lijden' voor automobilisten die in de buurt van Beijum Noord en de Groningerweg rondrijden.

Gisteravond reed de Beijumrijder in het donker vanaf de kant van de Eemshavenweg/Hornbach terug naar Beijum. Eenmaal aangekomen op de Oostelijke Ring begon hij te filmen.
Rij desgewenst even mee. Zie video beneden.

De muziek is van Joy Division, het nummer heet ;Love will tear us apart.'

Morgen gaat het viaduct onder de Beneluxweg open die de van Groningerweg (weer) een vloeiend geheel maakt.

Vanaf Hornbach/Eemshavenweg naar Beijum. Wat een ordening. Rechts de nieuwe huizen in de Hunze in aanbouw.

Geen opmerkingen: