dinsdag 23 juni 2015

BRUGHOOFDEN FIETSECODUCT BIJ STADSWEG BIJNA KLAAR

Er wordt hard gewerkt op een van de twee plekken waar fietsecoducten over de Oostelijke Ringweg worden geplaatst. Zie links en rechts op bovenstaande foto, de witte 'hoofden' in aanbouw gaan de nieuwe voor mens en dier vriendelijke brug na verloop van tijd dragen. 

Ruim een kilometer vanwaar de foto is gemaakt wordt de brug gebouwd. Als de klus geklaard is, komt de volgende brug over de Oostelijke Ring aan de beurt (Meedenpadviaduct).

Fietsecoducten Ring Oost
Zowel het huidige Stadsweg viaduct als het Meedenpad worden vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Net als de andere viaducten worden deze brugdekken prefab aangeleverd. Medio april  start de sloop van het Stadsweg  en medio augustus die van de Meedenpad.  Tijdens de werkzaamheden komt er voor de Stadsweg een tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad worden via het viaduct bij Kardinge omgeleid. RingGroningen.

Update 22.28 uur, aan RingGroningen werd via Twitter de vraag voorgelegd wanneer de nieuwe brug over de ring geplaatst gaat worden:

 4 hours ago  Weekend van 14 augustus zowel plaatsing nieuwe fietsecoduct Stadsweg als start sloop Meedenpad. Ring Oost dan afgesloten.

Geen opmerkingen: