maandag 8 juni 2015

PASTELLEN VERTELLEN, ALDUS MACHTELD VEENKER (expositie in huisartsenpost)



De video was ruim twee weken geleden al een keer op OOG-TV in het kader van Stadjerstv te zien. Met wat vertraging nu ook op het eigen Beijumnieuws. Veelzijdig kunstenares Machteld Veenker exposeert de maanden juni en juli in de huisartsenpraktijk in het Gezondheidscentrum met Pastellen Vertellen.

Activeer de link en u komt op de website van Machteld. Er staat o.a. op te lezen dat het potlood mijn dierbare vriend is.
VerderIk ben Machteld en woon in een gebied waar ik uren kan wandelen. Ik ben werkzaam geweest als lerares tekenen en kunstbeschouwing voor kinderen en volwassenen. Tevens heb ik 10 jaar lesgegeven in het dansen op evocatieve teksten. Sinds 2003 bestudeer ik de literatuur over - het proces van - het denken. De vele boeken daarover geschreven door Mieke Mosmuller boeien mij enorm en zijn me zeker tot inspiratie. Evenals W.A. von Goethe’s prachtige woorden over de kleurenleer.

Waar kennen we deze Beijumse nog meer van? Van o.a. het koor dat ten tijde van Innersdijk regelmatig optrad. Koor heet Seringen.
Zei de blogger veelzijdig? Ja, Machteld Veenker kan ook nog dichten.

Bekijk desgewenst de video. In de praktijk moest een beetje zacht worden gepraat i.v.m. de aanwezigheid van cliënten. Of loop eens bij de huisartsen naar binnen om haar werk live te kunnen aanschouwen.

Geen opmerkingen: