woensdag 3 juni 2015

PLEIN OOST IS DE GROENE HUISKAMER VAN BEIJUM


Kruidenvrouw Saskia Nieboer zou haar kruidenexcursies van het Groene Hart, rond de Wiershoeck, zo naar Plein Oost kunnen verplaatsen. Wat dáár allemaal wel niet groeit. Ondergetekende is geen kruidenexpert, maar hij herkende in elk geval een kamilleplant.
Afgelopen zaterdagmiddag was dat. Zie foto's. Wat een beplanting! En het kan zijn dat door het herfstachtig weer van de afgelopen dagen en de te verwachten zonnige dagen, het groen in onze gemeenschappelijke huiskamer op Oost nog uitbundiger gaat groeien.

 Je kunt je afvragen of de vele plantjes die tussen de keien en langs de omheining van het plein omhoog groeien nou wel zo lelijk zijn. Wees eerlijk, in een huiskamer horen toch plantjes? Ze sieren zo'n ruimte toch normaal gesproken op? Het is een kwestie van smaak, en daar valt nooit over te twisten.

Redelijk wat gedeeltes in de wijk worden niet gemaaid in verband met bezuinigingen. Het kan zijn dat dit, foto's ook voortkomt uit bezuinigingen.

De blogger maakte een filmpje over de groene huiskamer binnen de groenste wijk van de stad Groningen. Zie video beneden. Tom Jones bezingt in de plantjes- en onkruidvideo de 'Green green gras of home....'
3 opmerkingen:

Anoniem zei

Is zuring !
Misschien kun je eens bij Saskia in de leer gaan ?

Anoniem zei

Ik heb geleerd dat waar er overvloedig onkruid tussen de stenen groeit, er geen verharding maar beplanting thuishoort. Leermeester was Wiecher Nieborg, de eerste groenbeheerder van onze wijk.
Dus stenen eruit, en beplanting erin op plein Oost.

Anoniem zei

Zuring?