zaterdag 13 juni 2015

ZULLEN DE BEIJUMER KROTBEWONERS EEN BEETJE GESLAPEN HEBBEN?

Gisteravond omstreeks half zeven
De 'krottenwijk' op het schoolplein van de Calvijnschool lag er gisteravond tegen half tien vredig en rustig bij. Zie voorgaand blogbericht. En bovenstaande foto, tegen genoemd tijdstip gemaakt. Geen bedelaars, geen prostituees en geen criminelen, mensen die je wel in de échte krottenwijken op aarde kunt aantreffen.

Gelukkig niet in Beijum-Nederland. Wat een luxe hebben we hier toch. Iedereen een dak boven het hoofd, genoeg te eten, onderwijs en medische zorg. De vrijheid om tijdens een relatief behaaglijk nachtje krottenwijkje te spelen. En om geld in te zamelen.

Zullen de 'bewoners' een beetje geslapen hebben in 'de krottenwijk van Beijum?' Het lijkt de blogger geen slag jongeren die 's nachts gaat lopen keten, brallen of voor overlast gaat zorgen.

In elk geval maakten ze afgelopen nacht deel uit van de pluriforme wijk Beijum. Een wijk met ruim 130 verschillende nationaliteiten, met atheïsten, katholieken, moslims, Nederlands Hervormden, mensen die van ouderwets links tot rechts politieke kleuren vertegenwoordigen, bewoners die zich verbonden voelen met kerkelijk centrum de Bron aan de Bentismaheerd, gereformeerden.... Enzovoort.

Laten we hopen dat de gereformeerde jongeren die afgelopen nacht in de 'krottenwijk van Beijum'  hebben geslapen er plezier aan hebben beleefd. En de nodige euro's voor de minder bedeelden op aarde hebben binnengehaald.

Foto's van de nacht zijn welkom.

Geen opmerkingen: