vrijdag 26 juni 2015

NOG EVEN ROND KRUISPUNT BEIJUM NOORD (EN ZUID)


Overdag kun je hier doorrijden, maar in de spits...
Na de voltooiing van Kruispunt Beijum Zuid is dit nieuwe ongelijkvloerse kruispunt een verademing voor de automobilist die lekker vlot en zonder obstakels door wil rijden.

Schreef de blogger gistermiddag n.a.v. de aansluiting vanaf de Groningerweg op de Beneluxweg en naar de Eemshavenweg.
Lekker vlot en zonder obstakels door willen rijden? Was dat niet wat te voorbarig gesteld? 

Dacht de ondergetekende toen hij gistermiddag tegen halfzes vanuit de stad over het Heerdenpad richting Beijum fietste en vanaf het Heerdenpad-viaduct de lange file op de Beneluxweg ontwaarde. Zie grote foto, het verkeer vanaf het zuiden passeerde stapvoets kruispunt Beijum Zuid richting noorden.

Aan de andere kant van het Heerdenpad stond het vol tot ongeveer kruispunt Kardinge. Zie foto rechts. Het ongelijkvloerse kruispunt rond de Groningerweg mag dan wel geopend zijn, maar op de Beneluxweg zelf wordt nog gewerkt.

Tijdens de autoluwe uren is doorrijden hier geen probleem, maar, en klik de foto groter, tijdens de sits rijdt het massaal passerend verkeer hier zo een fuik in. Richting Eemshaven en Bedum én naar de Noordelijke Ring moet immers over één baan rijden.

Beijumer Arend Beukema gisteren via Facebook: Afslag Witte Lam file tot op de Eemshavenweg 17.00 uur, hoezo doorstroming?

De blogger zal bij RingGroningen informeren waarvoor deze wegversmalling nog dient. 
Update 23:12 uur:
werkzaamheden vanwege aansluiting ring Noord naar Ring Oost. Nog tot 13 juli..

Geen opmerkingen: